AKP Kongreleri Sonrası İzmir'de Vaka Sayısı Yüzde 25 Arttı

Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre İzmir'de 15-21 Şubat arasında 100 bin kişide 42.67 olan vaka sayısı, 20-26 Şubat arasında 53.42'ye yükseldi. Verilerin kentteki vaka sayısının yüzde 25 oranında arttığını gösterdiğini belirten İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, "Bu verileri parti kongrelerine direkt bağlamak amacında değilim, ama söz konusu artışın sebebinin ne olduğunu anlamak zor değil" dedi. AKP İzmir il kongresi 22 Şubat’ta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katımıyla yapılmış ve sosyal mesafeye uyulmadığı için eleştiri almıştı.

02 Mart 2021 Salı 13:50
AKP Kongreleri Sonrası İzmir'de Vaka Sayısı Yüzde 25 Arttı

Sağlık Bakanlığı açıklamalarına göre İzmir'de koronavirüs vakalarında dikkat çeken bir artış gözlendi. Sağlık Bakanlığı'nın 15-21 Şubat 2021 tarihlerindeki verilerine göre İzmir'de yüz binde 42.67 olan koronavirüs vaka sayısı 20-26 Şubat arasında yüz binde 53.42’ye yükseldi.

DR. ÇAMLI: ARTIŞIN SEBEBİNİN NE OLDUĞUNU ANLAMAK ZOR DEĞİL

İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, kentte bir haftalık süreçte koronavirüs vaka sayısının yaklaşık 25 oranında arttığını vurgulayarak, "Sağlık Bakanlığı verilerine göre miting yapılan ve yoğun kalabalıkların yaşandığı illerde vaka artışı görülüyor. Bu verileri parti kongrelerine direkt bağlamak amacında değilim, ama söz konusu artışın sebebinin ne olduğunu anlamak zor değil. Bu haftaya kadar İzmir'de yapay şekilde seyreden bir vaka grafiği vardı. Şimdi ciddi bir yükseliş görülüyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde İzmir'de bu artışa sebep olabilecek ne gibi durumlar yaşandı diye düşünürsek, çıkarım yapmak zor değil. Bu kamuoyunun takdiridir" diye konuştu.

CHP'Lİ SERTEL TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, 22 Şubat’ta 8 bin kişinin katılımıyla yapılan AKP İzmir İl Kongresi'ne tepki göstermişti. Sertel, kongre sonrası yaptığı açıklamada çevre il ve ilçelerden İzmir'e otobüslerle partililerin taşındığını belirterek, "Virüsü en ücra köşelere taşıdılar. Ege Bölgesi’nden, İzmir’in köylerinden yüzlerce otobüs, yüzlerce minibüs binlerce insanı taşıdı. Orada bulaşan virüs de bütün Ege Bölgesi’ne yayıldı ne yazık ki. İzmir’i ve Ege Bölgesi’ni bir kez daha virüs tehlikesine attılar" demişti.

Salonda tribünlerde yoğun kalabalık yaşanmış, salona girişte ve salon içerisinde sosyal mesafe kuralına uyulmaması eleştiri almıştı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15