Ali Öztunç, TRT 1’in “İddiaların Aksine” programını sordu: "85 milyonun vergileriyle yayın yapan TRT’nin hükümete yönelik eleştirilere yanıt verme görevinin olup olmadığı konuları izaha muhtaçtır"

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TRT 1’de yayınlanan “İddiaların Aksine” programını TBMM gündemine taşıdı. Öztunç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Hükümete yönelik eleştirilere ‘yanıt’ oluşturmak amacıyla yayınlandığı anlaşılan programların, hangi kurum/kuruluş tarafından hazırlandığına ilişkin ise bir bilgi yer almamaktadır. 85 milyonun vergileriyle yayın yapan TRT’nin hükümete yönelik eleştirilere yanıt verme görevinin olup olmadığı konuları izaha muhtaçtır” değerlendirmesini yaptı.

23 Kasım 2023 Perşembe 15:16
Ali Öztunç, TRT 1’in “İddiaların Aksine” programını sordu: "85 milyonun vergileriyle yayın yapan TRT’nin hükümete yönelik eleştirilere yanıt verme görevinin olup olmadığı konuları izaha muhtaçtır"

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TRT 1’de yayınlanan “İddiaların Aksine” programını TBMM gündemine taşıdı. Öztunç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “Hükümete yönelik eleştirilere ‘yanıt’ oluşturmak amacıyla yayınlandığı anlaşılan programların, hangi kurum/kuruluş tarafından hazırlandığına ilişkin ise bir bilgi yer almamaktadır.  85 milyonun vergileriyle yayın yapan TRT’nin hükümete yönelik eleştirilere yanıt verme görevinin olup olmadığı konuları izaha muhtaçtır” değerlendirmesini yaptı.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TRT 1’de yayınlanan “İddiaların Aksine” adlı programı, hazırladığı soru önergesi ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a sordu.

Öztunç, önergesinde şu değerlendirmeleri yaptı:

“TRT 1’de, bir süredir Ana Haber Bülteni sonrasında, ‘İddiaların Aksine’ adı altında ve değişik konularda 4-5 dakikalık programların ekrana getirildiği görülmektedir. Hükümete yönelik eleştirilere ‘yanıt’ oluşturmak amacıyla yayınlandığı anlaşılan programların, hangi kurum/kuruluş tarafından hazırlandığına ilişkin ise bir bilgi yer almamaktadır.  Söz konusu programların TRT Kanunu’nun hangi maddesi kapsamında yayınlandığı ve 85 milyonun vergileriyle yayın yapan TRT’nin hükümete yönelik eleştirilere yanıt verme görevinin olup olmadığı konuları izaha muhtaçtır.”

Öztunç, şu soruları yöneltti:

“TRT 1’de Ana Haber Bülteni sonrasında yayınlanan ‘İddiaların Aksine’ adlı program hangi kapsamda yayınlanmaktadır? Söz konusu programlar kim ya da hangi kurum/kuruluş tarafından hazırlanmaktadır? İçeriğini kim ya da hangi kurum belirlemektedir? Program konuları TRT yönetimi tarafından mı seçilmektedir? Programlar dış yapım ise, hangi kurum/kuruluştan temin edilmektedir? Hangi yöntemle alınmaktadır? Bölüm başına yapılan ödeme tutarı ne kadardır? Bugüne kadar kaç bölüm yayınlanmış ve ne kadar ödeme yapılmıştır?”

Son Güncelleme: 23.11.2023 15:18
Anahtar Kelimeler:
ChpAli Öztunç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.