Deprem bölgesinde salgın tehlikesi var mı?

Depremin ilk darbelerini büyük acılar ve kayıplarla yaşadık, yaşıyoruz. Şimdi gündemde “salgın hastalık korkusu” var.

27 Şubat 2023 Pazartesi 10:36
Deprem bölgesinde salgın tehlikesi var mı?

Hürriyet yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, 11 ili etkileyen, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede gündeme gelen "salgın hastalık riski"nin sürekli gündemde olması gerektiğini belirtti.

Müftüoğlu, "Bulaşıcı hastalıklarla ilgilenen uzmanlar, depremden sağ kurtulanlar için bölgede ciddi bir salgın hastalık tehdidinin gündeme gelebileceğini belirtiyorlar. Haklılar. Depremzedelerin yaşadığı çetin, olağanüstü ve sağlıksız koşullar, başta kolera, paratifo, dizanteri, sarılık/viral hepatit olmak üzere pek çok enfeksiyona/bulaşıcı hastalığa zemin hazırlıyor. Ayrıca rotavirüs, adenovirüs ve farklı paraziter hastalıklara bağlı bulaşıcı ve hızla yaygınlaşabilen sağlık sorunları da maalesef sırada bekliyor" dedi. 

Müftüoğlu, bölgedeki durumla ilgili şu bilgileri paylaştı: 

"Bölgede görev yapan meslektaşlarımdan aldığım bilgilere göre, özellikle çocuklar ve yaşlılarda ishal vakalarında hissedilebilir artış olsa da net ve açık bilgi şimdilik şudur: Çok şükür salgın boyutuna ulaşmış bir bulaşıcı hastalık sorunu henüz söz konusu değildir. Ama biz yine de tedbiri elden bırakmamalı, koruyucu sağlık hizmetlerine yoğunlaşmayı sürdürmeliyiz." 

Yazının tamamı için tıklayın.

Son Güncelleme: 27.02.2023 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15