Ömrü uzatıyor, hastalıkları önlüyor! Tam bir gençlik iksiri

Arı sütü yaşlanmanın etkileriyle savaşmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için de yaygın olarak kullanılmaktadır.

27 Haziran 2019 Perşembe 13:38
Ömrü uzatıyor, hastalıkları önlüyor! Tam bir gençlik iksiri

Arı sütü, işçi bal arılarının ürettiği kremsi beyaz veya soluk sarımsı sütsü bir salgıdır. Tadı ekşidir ve keskin bir kokuya sahiptir. Arı sütü, kalsiyum, bakır, demir, fosfor, silikon, kükürt ve potasyum gibi minerallerin yanı sıra B-ailesi vitaminleri, biyotin, inositol, folat, nükleik asitler, gama globülin ve zenginliği gibi zengin besin elementleri içerir. İnsan vücudunun üretemediği 8 temel amino asit de dahil olmak üzere 17 farklı amino asite sahiptir.

Ömrü uzatıyor, hastalıkları önlüyor! Tam bir gençlik iksiri

Arı sütü astım, saman nezlesi, karaciğer hastalığı, pankreatit, tip 2 diyabet, diyabetik ayak ülserleri, uyku problemleri, kanser, yorgunluk, premenstrüel sendrom (PMS),kısırlık, menopoz semptomları, mide ülserleri, böbrek hastalığı, kemik kırıkları, cilt bozuklukları ve yüksek kolesterol için kullanılır. Ayrıca, yaşlanmanın etkileriyle savaşmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için de yaygın olarak kullanılmaktadır.

Çin tıbbında arı sütü, ömrü uzattığına, hastalığın önlenmesine ve gençliğin geri kazanılmasına yardımcı olan bir madde olarak kabul edilmektedir. Çin'deki popülerliği nedeniyle, arı sütünün en büyük üreticilerinden biridir.

Arı sütü genellikle bitkisel bir takviye olarak satılmaktadır. Pek çok bitkisel bileşik için düzenlenmiş üretim standartları yoktur ve bazı pazarlanan takviyelerin toksik metaller veya diğer ilaçlar ile kirlendiği bulunmuştur. Kirlenme riskini en aza indirmek için bitkisel / sağlık takviyeleri güvenilir bir kaynaktan alınmalıdır.

Arı sütünün faydaları
Kan basıncını düzenler
Araştırmalar, arı sütünde bulunan bazı proteinlerin insanlarda kan basıncı seviyelerini doğrudan etkilediğini ortaya koymuştur. Bu da protein hidrolizatı, kan basıncı üzerinde uzun süreli bir etkiye sahiptir. Kan damarları ve kalp üzerindeki stresi azaltmak için vazodilatatör görevi gören içinde bulunan potasyumla birleştirildiğinde, arı sütü kalp rahatsızlıklarını önlemek için harika bir yol gibi görünmektedir.

 

Ömrü uzatıyor, hastalıkları önlüyor! Tam bir gençlik iksiri

Kolesterol seviyesini dengeliyor
Yapılan araştırmalar, sürekli olarak diyete eklenen arı sütünün "kötü" kolesterol seviyelerinde kayda değer bir düşüşe neden olabileceğini ve böylece ateroskleroz ve kalp krizi ve inme gibi kardiyovasküler sorunları önlemeye yardımcı olabileceğini göstermiştir.

İnfertilite (kısırlık) sorunlarını tedavi eder
Doğurganlık sürecinde arı sütünün tam işlevi bilinmese de, insan doğurganlığı üzerindeki etkisinin kadının morfolojisini etkileyen ve cinsel olarak uygun hale gelmesine yardımcı olan protein olan royalactin ile bağlantılı olduğu düşünülüyor. Nedeni ne olursa olsun, erkeklerde sperm üretimini ve sperm hareketliliğini arttırdığı, böylece eşin gebe kalma şansını arttığı göstermiştir.

Kanseri önler
Arı sütünün içinde bir takım antioksidanlar vardır, fakat özellikle BPA olarak da bilinen bisfenol A'yı inhibe etme kabiliyeti gösterir. Bu, artan meme kanseri seviyelerine bağlı bir çevresel östrojendir. Bu nedenle, diyetinize yeterli miktarda arı sütü ekleyerek, bu tür kanserleri önleyebilirsiniz.

Ömrü uzatıyor, hastalıkları önlüyor! Tam bir gençlik iksiri

Enflamasyonu azaltır
Arı sütündeki vitaminler ve aktif enzimler, potansiyel bir anti-inflamatuar ajan haline getirir. Bununla birlikte, aşırı ısı enzimatik özelliklerini bozduğundan, arı sütünün yutulmaması gerkekir. İltihap ağrısını hafifletmek için vücudun etkilenen bölgelerine topikal olarak uygulamak daha fazla fayda sağlar.

Erken yaşlanmayı önler
Arı sütünde bulunan antioksidanlar erken yaşlanmaya neden olan serbest radikalleri yok etmek için çalışabilirler. Antioksidanlar kırışıklıkları giderir, cildinize sağlıklı bir parlaklık kazandırır, saç dökülmesini ve maküla dejenerasyonunu önleyebilir, ayrıca bazı kronik hastalıkları da önleyerek ömrünüzü uzatabilir.
Kilo vermeye yardımcı olur
Lesitin, etkili bir şekilde kolesterolü azaltabilen, karaciğer fonksiyonunu artırabilen ve sağlıklı sindirimi kolaylaştırabilen, arı sütünün bileşenlerinden biridir. Tüm bunlar kilo vermenize yardımcı olabilir.

Metabolizmayı güçlendirir
Arı sütünün insanların üretemediği gerekli amino asitlerin 8'ini içermesi, onu çok önemli bir besin kaynağı haline getirmektedir. Bu 8 amino asitin elde edilmesi zor olabilir, ancak vücutta yeni proteinler oluşturmak ve metabolizmamızın düzgün şekilde çalışmasını sağlamak için gereklidir. Arı sütü bu nedenle, hücresel rejenerasyonu, kemik gücünü artırabilir, kas gelişimini ve büyümesini hızlandırabilir, ve vücudumuzdaki hormonal / enzimatik süreçleri optimize edebilir. Bu da yaşam tarzımıza sağlıklı destekler sağlar.

Ömrü uzatıyor, hastalıkları önlüyor! Tam bir gençlik iksiri

Arı sütünün zararları
Arı sütü çok ciddi hatta ölümcül alerjilere neden olabilmektedir. Özellikle arı zehrine veya arı ürünlerine alerjisi olanların uzak durması gereken bir besindir.
Kronik rahatsızlığı olanlar, hamileler doktora danışmadan kesinlikle kullanmamalıdır.
Arı sütü nasıl tüketilir?
Arı sütü saf olarak kullanılacağı gibi su, pekmez veya sütte çözülerek de tüketilebilir. En yaygın olan balla karıştırılarak tüketilmesidir. Bal hem biraz ekşi olan arı sütünün daha rahat alınmasına yardımcı olduğu gibi koruyucu özelliğiyle arı sütünün bozulmasını önler.
Arı sütü ne kadar alınmalı?
Arı sütü saf olarak alınacaksa dilaltından alınmalıdır. Bir ölçek arı sütü dilaltına alınıp yutulmadan beklenir 20-30 saniye içerisinde dilaltındaki kılcal damarlar vasıtasıyla hemen emilir ve sindirilir. Arı sütünün dozajı konusunda kulaktan duyma bazı bilgilerin gerçekçi olmadığını belirtmekte yarar var. (Sabah)

Son Güncelleme: 27.06.2019 14:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15