Pfizer ve BioNTech'ten Omicron'a özel aşı çalışması

Almanya merkezli Pfizer ve BioNTech firmaları, Koronavirüs’ün Omicron varyantını hedefleyen aşı denemesini başlattıklarını açıkladı.

25 Ocak 2022 Salı 18:27
Pfizer ve BioNTech'ten Omicron'a özel aşı çalışması

Almanya merkezli Pfizer ve BioNTech firmaları, Koronavirüs’ün Omicron varyantını hedefleyen aşı denemesini başlattıklarını açıkladı.

Pfizer ve BioNTech firmaları, internet sitelerinden yaptıkları ortak yazılı açıklamada, Omicron varyantını hedefleyen aşı denemesini başlattıklarını bildirdi. Açıklamada, 18 ila 55 yaş arasındaki sağlıklı yetişkinlerde Omicron bazlı aşı adayının güvenliğini, tolere edilebilirliğini değerlendirmek için bir klinik çalışma yapılacağı aktarıldı. Açıklamaya göre; çalışma bin 420 katılımcı ile üç gruptan oluşacak. Birinci grupta, iki doz Pfizer-BioNTech aşısı olmuş olanlara bir veya iki doz Omicron aşısı yapılacak. İkinci grupta, üç doz Pfizer-BioNTech aşısı yapılmış olanlara bir doz Omicron aşısı yapılacak ve üçüncü grupta, hiç aşı olmamış olanlara üç doz Omicron aşısı yapılacak.

ŞAHİN: AMACIMIZ OMICRON’A KARŞI SAĞLAM KORUYAN BİR AŞI GELİŞTİRMEK

Açıklamada, BioNTech’in kurucu ortağı Uğur Şahin’in ve Pfizer Aşı Geliştirme ve Araştırma Birimi Başkanı Kathrin Jansen’in ifadelerine de yer verildi. Şahin, Omicron aşısı ile ilgili, “Şu an kullanılan aşıların Omicron varyantına karşı bulaşmayı engelleme ve hafif geçirme etkisinin önceki varyantlara göre daha hızlı azaldığını gösteren veriler artıyor. Amacımız, Omicron varyantına karşı sağlam bir koruma sağlayan bir aşı geliştirmek” dedi.

Jensen de “Mevcut araştırmalar ve dünya verileri, güçlendirici doz aşıların Omicron ile ciddi hastalıklara ve hastaneye yatışlara karşı yüksek düzeyde koruma sağlamaya devam ettiğini gösterse de bu korumanın zaman içinde azalması durumunda hazırlıklı olunması, Omicron ve gelecekteki varyantlar için  bu aşının hazırlanmasını gerekli gördük” açıklaması yaptı.

Son Güncelleme: 25.01.2022 18:29
Anahtar Kelimeler:
AlmanyaPfizerBiontech
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15