Sağlık Bakanı Koca: Sonbaharda Maske Zorunluluğu Kalkabilir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplumsal bağışıklığa yaz aylarında ulaşmayı ümit ettiklerini belirterek ''Bağışıklığın yakalanmasından sonra sonbaharda aşı olanların maske takma zorunluluğu kalkabilir'' dedi.

01 Haziran 2021 Salı 14:12
Sağlık Bakanı Koca: Sonbaharda Maske Zorunluluğu Kalkabilir

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yapılan kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Koca, toplumsal bağışıklığın, toplumun en az yüzde 60’ının aşılanması ile oluşabileceğini söyledi. Koca, "Aşılamayı da biz haziran, temmuz, ağustos ve eylül dahil olmak üzere yoğun bir şekilde yapmak istiyoruz. Sonra aşı olanların maske takma zorunluluğu söz konusu olmayabilir" dedi. 

"TAKVİM İŞLERSE 20 YAŞA İNEBİLİR"

"Gelecek hafta sonuna kadar 12 milyon doz BioNTech aşısının Türkiye’de olacağını” söyleyen Koca, "Takvim işlerse aşılamada haziran sonunda 20 yaşa kadar inilebilir" dedi.

Koca, üniversitelerin açılması ile ilgili olarak; "Aşılamayı sağlayarak eylül sonrasında okullar, üniversiteler ve yüksekokullar dahil olmak üzere normal hayata dönecek şekilde açılmasını hedefliyoruz'' açıklaması yaptı. 

"YERLİ AŞI EYLÜL'DE"

Koca, yerli aşı çalışmalarının insan deneylerinin son safhası olan Faz-3 aşamasına geldiğini belirterek, "yerli aşının eylül ayında uygulanmaya başlamasının planlandığını" söyledi. Koca, "Aşı takviminde aksama olmazsa, toplumsal bağışıklık yaz aylarında yakalanacak ve Türkiye sonbaharda normal hayata dönecek'' dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15