Sağlık Çalışanlarının Siyah Kurdele Eylemine Hekim Vekil Murat Emir'den Destek

Sağlıkçıların artan koronavirüs vakalarına dikkat çekmek için başlattıkları siyah kurdele eylemine CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’den destek geldi. CHP’li Emir, Sağlık Bakanlığı’nın sağlık emekçilerinin seslerini duymadığını söyleyerek, “Sağlık çalışanlarının sorunları bilinsin, pandemiyle mücadelede yalnız bırakılmasın. Ben de bir hekim olarak buna destek olmak için bir hekim olarak siyah kurdelemi takıyorum” dedi.

14 Eylül 2020 Pazartesi 14:48
Sağlık Çalışanlarının Siyah Kurdele Eylemine Hekim Vekil Murat Emir'den Destek

Türk Tabipleri Birliği’nin çağrısıyla artan vaka sayılarına dikkat çekmek, hayatını kaybeden yurttaşlara ve sağlık çalışanlarının anısına saygı amacıyla, 14-18 Eylül 2020 haftasında tüm sağlık kurumlarında siyah kurdele takılacağı duyuruldu. Birliğin bu çağrısıyla ilgili İstanbul Tabip Odası ve Ankara Tabip Odası'ndan da açıklama geldi. Tabip odaları yaptıkları açıklamalarda, vaka sayısının resmi açıklamalardan daha fazla olduğuna dikkat çekerek, koronavirüs salgın sürecinin bugüne kadar olan yönetiliş biçimini yetersiz ve kaygı verici bulduklarını vurguladı.

Sağlık emekçilerine CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Murat Emir’den destek geldi. Emir de hekimler gibi siyah kurdele takacağını duyurdu.

ANKA’ya konuşan Emir, pandemiyle mücadelede sağlık çalışanlarının yalnız bırakıldığına dikkat çekerek, “Onlar sadece kendi canlarını tehlikeye atmıyorlar, aynı zamanda ailelerini de risk altına atıyorlar. Büyük özveriyle çalışıyorlar. Bunun karşılığında Sağlık Bakanlığı ve hükümet onların feryatlarına kulak vermiyor. Onlar artık seslerini duyurmak istiyorlar. Bunun için siyah kurdele eylemi yapıyorlar. Sağlık çalışanlarının sorunları bilinsin, pandemiyle mücadelede yalnız bırakılmasın. Ben de bir hekim olarak buna destek olmak için bir hekim olarak siyah kurdelemi takıyorum ” diye konuştu.

Son Güncelleme: 14.09.2020 14:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15