Ahmet Akın Balıkesir'e İstiklal Madalyası İçin Çalışıyor

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, Balıkesir’e İstiklal Madalyası verilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Kadük olan kanun teklifi yeniden Meclis Başkanlığı’na 24 Mayıs’ta vererek ilk adımı atan Ahmet Akın, ikinci adım olarak teklifinin bulunduğu komisyonun AK Partili başkanı ile görüştü

30 Eylül 2019 Pazartesi 10:43
Ahmet Akın Balıkesir'e İstiklal Madalyası İçin Çalışıyor

Milli Mücadele’nin 100’üncü yılında Balıkesir’in hak ettiği İstiklal Madalyası için kanun teklifini 24 Mayıs’ta Başkanlığına sunan Ahmet Akın, kanun teklifinin yasalaşması çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. TBMM’nin açılmasından hemen önce İçişleri Komisyonu Başkanı AKP Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’i ziyaret eden Balıkesir Milletvekili Akın, Komisyon’da görüşülmeyi bekleyen kanun teklifinin üzerinde çalışmaların başlanılması talebini iletti. Ahmet Akın, “Balıkesir’in hak ettiği İstiklal Madalyası için milletvekili seçildiğim günden bu güne mücadelesini veriyorum. Balıkesir’in evladı olarak bu benim en önemli görevim. İstiklal Madalyası’nı tüm Balıkesirli hemşehrilerim istiyor. Çünkü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Milli Mücadelemizi büyük bir zaferle sonuçlandırıp Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda önemli bir halka olan, büyük bir emek ve katkısı olan Balıkesir, İstiklal Madalyalı şehir olmayı fazlasıyla hakkediyor” dedi.

Balıkesir’de İstiklal Madalyası ile ilgili çalışmalar hakkında bilgileri İçişleri Komisyonu Başkanı Güvenç’e anlatan Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin siyaset üstü bir tutum sergileyerek ortak bir karara imza attığını, 19-22 Eylül tarihlerinde 7 farklı ülke ve yurt içinden gelen 150’yi aşkın akademisyen ve araştırmacının sunumuyla uluslararası sempozyum gerçekleştirildiğini, sempozyumun sonuç bildirgesinde Balıkesir’in İstiklal Madalyası’nı hak ettiğine vurgu yapıldığının altını çizdi. Ahmet Akın şöyle devam etti:

“Her partiden Balıkesir milletvekili arkadaşlarım başta olmak üzere tüm siyasilerimizin, üniversitelerimizin, belediyelerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının ve hemşehrilerimin tek vücut olarak bir araya gelip talep ettiği İstiklal Madalyası Balıkesir’in hakkıdır. Milli Mücadele’de ilk ve son kurşunun atıldığı Kuvayi Milliye’nin başkenti Balıkesir’i İstiklal Madalyası ile Kuvayı Milliye’nin 100’üncü yılında şereflendirmek istiyoruz.”

İçişleri Komisyonu Başkanı AKP Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç de siyaset üstü yapılacak çalışmanın meyvesinin alınacağını umut ettiklerini belirterek bu konuda tüm partilerin milletvekillerinin ortak hareket etmesi gerektiğini dile getirdi. Güvenç, “Birlikte hareket edilmesi noktasından sonra bizim yapacağımız çok da uzun bir şey yok. Hemen gereğini yapabiliriz” dedi.

Son Güncelleme: 30.09.2019 12:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15