Akar; ''Hatay’daki Yangınlar Vatansızları Akla Getiriyor''

TBMM Başkanvekili CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Hatay’da meydana gelen yangınlara dikkat çekti.

14 Ekim 2020 Çarşamba 12:17
Akar; ''Hatay’daki Yangınlar Vatansızları Akla Getiriyor''

Bu hafta TBMM Genel Kurulunu yöneten olan TBMM Başkanvekili Haydar Akar, 'Hoşgörünün Başkenti' diyerek başladığı sözlerine Hatay’ın zengin kültür birikimine sahip, ezan, çan ve hazzan seslerinin birbirine karıştığı farklı dinlere inanan insanların olduğu ayrı bir kent olduğunu söyledi.


VATANSIZLARI AKLIMIZA GETİRİYOR
Hatay da belirli aralıklarla meydana gelen yangınlara dikkat çeken Akar, bu yangınların kardeşlikten rahatsız olan bazı vatansızların olduğunu akla getirdiğini söyledi. Yapılan bu eylemlerin beyhude çabalar olduğunu belirten TBMM Başkanvekili Haydar Akar, orman yangınlarının caydırıcılığı hususunda Meclisin sorumluluğu olduğunu yine bu yangınları önlemek ve gerekli tedbirleri almanın yürütmenin görevi olduğunu vurguladı.


BAŞKENTİ UNUTMADI
Ankara’nın başkent oluşunun yıldönümü olduğunun altını çizen Akar, Kurtuluş savaşının karargahı, Türkiye’nin kalbi Ankara’nın Başkent oluşunun 97’nci yıl dönümünü kutladı. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına teşekkür eden Akar, tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyorum dedi.


MECLİSTE ENDER YAŞANAN DURUM
CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun Milletvekilliğinin düşürülmesi sonrası Anayasa Mahkemesi hak ihlali yapıldığına ilişkin karar vermiş, alt Mahkeme olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin, milletvekilliği düşürülen Enis Berberoğlu hakkında verdiği kararının ‘yerindelik denetimi kapsamında kaldığı’ gerekçesiyle, yeniden yargılamaya yer olmadığına karar verince CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Mecliste nadir olarak görülen Genel Başkanların Gündem dışı söz talep etti. TBMM Başkanvekili Haydar Akar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gündem dışı ilk sözü verirken Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmasında şunları söyledi;
Anayasa’da diyor ki: AYM kararları Resmi Gazete’de hemen yayınlanır. Yasama yürütme ve yargı organlarını bağlar. Şimdi AYM’nin aldığı bir karara yasama uyuyor ama bir alt yargı organı diyor ki AYM kararlarına uymayacağım. Bir üst mahkemenin verdiği kararı alt mahkeme uymayacağım diyorsa orada bir çürüme var. Devlet hepimizin devleti, vatan da hepimizin vatanı. Bu Anayasa referanduma gitti mi? Gitti. Beni bağlıyor, parlamentoyu bağlıyor, AYM’yi bağlıyor. Tuz kokar arkadaşlar, o zaman vatandaş da der ki, “Ben de vergi ödemiyorum, AYM kararına uyulmuyorsa ben neden vergi dairesinin müdürünün talebini yerine getireceğim?” Bir kaosa zemin hazırlanır.’ dedi.

Son Güncelleme: 14.10.2020 12:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15