Akar’dan Merzifon Ve Gümüşhacıköy Belediyelerine Ziyaret

TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Haydar Akar kısıtlamalar sonrası ilk ziyaretini Amasya’nın Merfizon ve Gümüşhacıköy İlçesi Belediyelerine yaptı.

02 Haziran 2021 Çarşamba 14:28
Akar’dan Merzifon Ve Gümüşhacıköy Belediyelerine Ziyaret

CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer,  Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Giresun Milletvekili Necati Tığlı’nın eşlik ettiği ziyaretler de Akar özellikle Pandemi döneminde Belediyelerin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi aldı.

MERZİFON İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı tarafından karşılanan TBMM Başkanvekili Haydar Akar’a ziyaretleri için teşekkür eden Kargı 2014 yılında göreve başladığı Merzifon İlçesinde geçen 8 yıllık döneminde birçok projeye imza attıklarını, 1,5 yıllık Pandemi döneminde 56 bin nüfuslu Merzifon’da yaklaşık 12 bin haneye kuru ve yaş gıda yardımları yaptıklarını belirtti. Görev sürecinde Doktor Nezih Caner Evde Bakım ve Sosyal Hizmetler tesisini hayata geçirdiklerini belirten Başkan Yargı, pandemi döneminde de bu hizmetin vatandaşlara büyük fayda sağladığını söyledi. Üretici Market projesinin Merzifonlu üreticiler ve vatandaşlar için önemli olduğunun altını çizen Yargı hizmetlerinin hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

İKİNCİ DÖNEM DE PANDEMİ ETKİSİ

Merzifon ziyareti sonrasın Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol’u ziyaret eden Akar, ikinci döneminde yapmış olduğu çalışmalarla beğeni toplayan Zehra Özyol’u kutladı. Özyol 2014 yılında göreve gelmesi birlikte birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtirken son 1,5 yıldır yaşanan Pandemi sürecinde yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Sınırlı bütçelerine rağmen İlçe’nin bütününde maske, dezenfektan, eldiven gibi ihtiyaçların yanında ayrıca kapanma nedeni ile sıkıntı yaşayan vatandaşların ve esnafın da kuru gıda ihtiyaçlarının karşılandığının altını çizen Özyol, Belediyeye ait iş yerlerindeki kiraların ertelendiğini söyledi. Bu zorlu süreçte sokak hayvanlarını da unutmadıklarını belirten Özyol projelerinde hız kesmeden devam ettiğini söyledi. 

PANDEMİ DE YEREL YÖNETİM FARKI

TBMM Başkanvekili Haydar Akar Pandemi döneminde yaşanan sıkıntılara değinerek ilk olarak maske dağıtımın dahi gerçekleştirilemediğini bu dönem de yerel yönetimlerin bu krizi iyi yönettiğini belirterek vatandaşa ulaşmada Belediyelerin kilit rolde olduğunun altını çizdi. Getirilen kısıtlama ve yasaklarda engelli, yaşlı ve çocuklarımızın zorlandığını belirten Başkanvekili Akar, Belediyelerin vatandaşa hızla ulaştığının ve birçok hizmetin bu şekilde evlere yapılmasının bu zorlu süreçte önemli olduğunu vurguladı.

Son Güncelleme: 02.06.2021 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15