Akar'dan"19 Eylül Gaziler Günü" Mesajı

TBMM Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

18 Eylül 2020 Cuma 12:18
Akar'dan"19 Eylül Gaziler Günü" Mesajı

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle anma mesajı yayınlayan Haydar Akar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin aldığı karar ile Mareşal Rütbesi ve Gazilik unvanı verilen en büyük Gazi olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bugüne kadar şehit ve gazi olmuş Türk Ordusu’nun bütün kahramanlarını 19 Eylül Gaziler Günü’nde saygıyla hatırlıyor, hepsine sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Gazilerimizin üstün kahramanlıkları, şehitlerimizin büyük fedakarlıkları ile kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti, yine şehit ve gazilerimizin gösterdikleri fedakarlıklarla bugünleri görmüş, hayatını devam ettirmiştir. Bugün bu güzel ülkede, al bayrak altında, kendi vatanımızda yaşama şerefini yaşıyorsak, bunda emeği olan kahramanlarımıza olan şükran borcumuzu bir gün bile unutamayız.
Vatan sevgisiyle, kahramanlığın ve fedakârlığın sembolleri olan, kendileriyle gurur ve onur duyduğumuz şehitlerimizle gazilerimize sahip çıkmak ne kadar görevimizse hak ettikleri şekilde yaşam haklarına sahip olmaları adına gereken bütün mücadeleyi vermek, sosyal ve ekonomik durumlarının yeniden gözden geçirmek,  onların ailelerine sahip çıkmakta o kadar görevimiz olmalıdır. 
Güzel yurdumuz üzerinde Atatürk öncülüğünde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Büyük Önderimiz başta olmak üzere, yurdu için canını ortaya koymaktan çekinmeyen tüm kahramanlarımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin bugünkü kuşaklara armağanı ve emanetidir.

Bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin birlik ve bütünlüğü uğruna büyük bir fedakarlık gösteren tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Atatürk'e gazi unvanı ve mareşal rütbesi verilmesinin yıldönümünde, bütün kahraman gazilerimizin Gaziler Günü'nü kutluyorum.

Son Güncelleme: 18.09.2020 12:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15