AKP Sözcüsü Çelik'ten KDV indiriminin raflara yansımadığı eleştirilerine yanıt: "Fahiş fiyat uygulamalarıyla mücadele için biz elimizdeki kapasiteyi ortaya koyuyoruz"

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, temel gıda ürünlerinde KDV oranlarının düşürülmesi ve stokçulukla mücadelenin raflara yansımadığı eleştirilerine "Bu kriz durumlarında, dünyada ortaya çıkan krizlerin bize yansıması durumunda önümüze gelen bu fahiş fiyat uygulamalarıyla mücadele için biz elimizdeki kapasiteyi ortaya koyuyoruz, bakanlıklarımıza bildiriyoruz, onlar güçlü tedbirler alıyorlar" dedi.

05 Nisan 2022 Salı 19:15
AKP Sözcüsü Çelik'ten KDV indiriminin raflara yansımadığı eleştirilerine yanıt: "Fahiş fiyat uygulamalarıyla mücadele için biz elimizdeki kapasiteyi ortaya koyuyoruz"

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, temel gıda ürünlerinde KDV oranlarının düşürülmesi ve stokçulukla mücadelenin raflara yansımadığı eleştirilerine "Bu kriz durumlarında, dünyada ortaya çıkan krizlerin bize yansıması durumunda önümüze gelen bu fahiş fiyat uygulamalarıyla mücadele için biz elimizdeki kapasiteyi ortaya koyuyoruz, bakanlıklarımıza bildiriyoruz, onlar güçlü tedbirler alıyorlar" dedi.

Ömer Çelik, AKP MKYK toplantısı öncesi açıklama yaptı. Çelik özetle şunları söyledi:

‘AB’NİN TÜRKİYESİZ BİR UKRAYNA ZİRVESİ YAPMASININ HİÇBİR MANASI YOK”

“Dün ortaya çıkan görüntüler son derece üzüntü verici. Sokaklarda elleri bağlanmış katledilmiş insanlar toplu mezarların ortaya çıkması, çocukların sivil insanların bu şekilde katledilmesi son derece büyük bir faciadır. Savaş hukukuna da uymayan birtakım eylemlerin söz konusu olduğu görülmektedir. Türkiye, NATO içerisindeki güvenilir iradesini net bir şekilde ortaya çıkarmıştır hem de Rusya ve diğer komşularının gözünden barış yanlısı bir ortak olarak iradesini ortaya çıkarmıştır. Türkiye olmadan bir kilit güvenlik mimarisi asla oluşturulamaz.

Herhangi bir şekilde Avrupa Birliği’nin Türkiyesiz bir Ukrayna zirvesi yapmasının hiçbir manası olmadığını görüyoruz. Şu an AB’nin ortaya koyması gereken diplomatik kapasiteyi Türkiye tek başına ortaya koyuyor. AB, Ukrayna meselesini konuştuğu zaman o liderler zirvesinde muhakkak suretle Türkiye’nin devlet başkanın da olması gerekir.  

Tunus’taki parlamentonun feshedilmesinden büyük bir üzüntü duyuyoruz. Tunus kendi demokrasisini inşa etmek ve korumak bakımından çok büyük gayret saf ediyor. Ortaya çıkan bu tablonun Tunus halkı açısından bir risk olduğunu düşünüyoruz. Parlamentolara dönük her türlü müdahalenin karşısında olduğumuzu bir kez daha tekrar ediyoruz.

Bu MKYK’mız hem uluslararası gelişmeler hem de savunma sanayindeki gelinen noktaya ayrılmış sunumlarla oluşmuş bir MKYK olarak icra ediliyor.”

“TÜRKİYE’DE İŞİMİZE BAKIYORUZ, VATANDAŞIMIZIN SESİNE KULAK VEREREK SİYASETİMİZİ İNŞA ETMEYE DEVAM EDİYORUZ”

Çelik, Macaristan’da yapılan seçimlerde Viktor Orban’ın kazanması ve 6 grubun bir blok halinde kaybetmesinin Türkiye ile benzerliğine ilişkin bir soru üzerine, şu yanıtı verdi:

“Her ülkenin siyasi koşulları siyasi denklemleri farklı. Her ülkedeki gelişmeler kimisi için ders çıkaracak kimisi için ilham kaynağı oluşturabiliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız, Orban ile yakın ilişkilere sahip. Bu tip ülkelerde bir takım dışarıdan odakların kimin iktidar olacağına karar vermesi gibi çabalar her zaman ters teper. Sonuçta kimin iktidarına karar verecek olan vatandaşın kendisidir. Sizin bahsettiğiniz o korelasyonları ben de gördüm, Türkiye’de işimize bakıyoruz, vatandaşımızın sesine kulak vererek siyasetimizi inşa etmeye devam ediyoruz.”

Çelik, “Hayat pahalılığı ile mücadele noktasında hükümet başta gıda olmak üzere temel ürünlerle ilgili KDV indirimi öte yandan da stokçulukla fahiş fiyatlarla mücadele ediyor. Bunu durum ne yazık ki etiketlere tam manasıyla yansımamış gözüküyor. Hazine ve Maliye bakanımız da bu konuyla ilgili muhtelif bir açıklamada bulunmuştu ama AK Parti olarak sizde siyasi açıdan bu konuyu değerlendirebilir misiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“BUNLARLA BİRLİKTE BİR YANDAN DA PROVOKASYONLA UĞRAŞIYORUZ, YALAN HABERLE UĞRAŞIYORUZ”

“Diğer konu MKYK üyelerimiz tarafından da gündeme getiriliyor. Sürekli sahada olan bir partiyiz. Bu konuları kapsamlı bir şekilde değerlendiriyoruz. Alınan tedbirlerin etiketlere yansıyıp yansımadığı konusunda arkadaşlarımızın da verdiği raporlar var. Burada iki şey ayırıyoruz; birincisi, kendi olağan faaliyeti içerisindeki esnafımızın herhangi bir şekilde stokçulukla suçlanması gibi bir tablonun ortaya çıkamaması gerekir. Hayatın olağan akışına uygun bir şekilde satmak üzere deposunda mal bulunanı tabi ki suçlayamayız. Ama bu tip durumlarda tamahkarlık peşinde koşanlara dönük olarak bakanlıklarımızın güçlü tedbirleri var. Bütün bunlarla birlikte bir yandan da provokasyonla uğraşıyoruz, yalan haberle uğraşıyoruz.

Mesela tam bunların tartışıldığı günlerde CHP Genel Başkanı çıktı ‘2 buçuk milyon hayvanın Katar’a satıldığını, ülkemizin varlığının bu şekilde başka ülkelere gönderildiğini’ söyledi. Ticaret Bakanlığımız bunun yalan olduğuna dair açıklama yaptı. Resmi olarak alınmış tedbirleri bile görmezden gelen bir yalan siyaseti ortaya çıkıyor. Siyasetçinin muhalefet yapmak adına değil sorumlu siyaset yapmak adına vatandaşa her zaman doğru bilgi vermek adına duyarlı davranması gerekir.

“FAHİŞ FİYAT UYGULAMALARIYLA MÜCADELE İÇİN BİZ ELİMİZDEKİ KAPASİTEYİ ORTAYA KOYUYORUZ”

Geçenlerde yaptığım bir açıklama çerçevesinde bir CHP Grup Başkanvekili arkadaşımız çıktı dedi ki; ‘Hükümetin açıklayacağı konuyu siz açıkladınız’ halbuki baksa bir gün önce ilgili bakanlığın sitesinde zaten o bilgi var. Fakat normal bir bilgiyi bile takip etmedikleri için maalesef yalan siyasetini sürdürüyorlar. Ondan sonra kritik bir anda bu bir provokasyona dönüşüyor. Bu kriz durumlarında, dünyada ortaya çıkan krizlerin bize yansıması durumunda önümüze gelen bu fahiş fiyat uygulamalarıyla mücadele için biz elimizdeki kapasiteyi ortaya koyuyoruz, bakanlıklarımıza bildiriyoruz, onlar güçlü tedbirler alıyorlar.”

Son Güncelleme: 05.04.2022 19:16
Anahtar Kelimeler:
AKPömer çelikKdv
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15