AKP'li Vekilden Yeni Akit Yazarına 'Çocuk İstismarı' Yanıtı

AKP İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut, ‘partisinin ve babasının hatırına’ diyerek kendisine hitaben bir yazı kaleme alan Yeni Akit Yazı İşleri MÜdürü Ali Karahasanoğlu’na cevap olarak, “Parti mensubiyetine ve kimin kızı olduğuna bakmaksızın hiçbir kadına şiddet dili kullanmamasını kendisine tavsiye ederek” şunları yazdı: “Mensubu olduğum partinin liderinin ve beni yetiştiren babanın dünyasında kadına şiddete, çocuk suistimaline, din istismarına yer yoktur.”

10 Eylül 2020 Perşembe 19:17
AKP'li Vekilden Yeni Akit Yazarına 'Çocuk İstismarı' Yanıtı

AKP İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut, ‘partisinin ve babasının hatırına’ diyerek kendisine hitaben bir yazı kaleme alan Yeni Akit Yazı İşleri MÜdürü Ali Karahasanoğlu’na cevap olarak, “Parti mensubiyetine ve kimin kızı olduğuna bakmaksızın hiçbir kadına şiddet dili kullanmamasını kendisine tavsiye ederek” şunları yazdı: “Mensubu olduğum partinin liderinin ve beni yetiştiren babanın dünyasında kadına şiddete, çocuk suistimaline, din istismarına yer yoktur.”

AKP’li kadın vekiller ile Yeni Akit gazetesi arasındaki polemik büyüyor. AKP İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut, kendisi hakkında “Kendilerine sabahtan akşama kadar küfreden, hayatlarında bir defa bile AK Parti’ye destek çıkmamış bu kişilere etmediği bir saygısızlığı. Bir kadın olarak. Akit’e ve Dilipak’a ve bana yönelten Tuba Hanım. (…) Bir düşünmesi lazım. Benim söyleyeceklerim, ‘partisinin ve babasının hatırına’ şimdilik bu kadar” diye yazan Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu’na Twitter hesabından yanıt verdi:

“Parti mensubiyetine ve kimin kızı olduğuna bakmaksızın hiçbir kadına şiddet dili kullanmamasını kendisine tavsiye ederek başlamak isterim. Mensubu olduğum partinin liderinin ve beni yetiştiren babanın dünyasında kadına şiddete, çocuk suistimaline, din istismarına yer yoktur. Tahammül de yoktur! Yazıda, yüce dinimizi istismar eden sahtekar, çocuk tacizcisi ahlaksız için nasıl olup da sadece ‘şımarık’ demekle yetinildiğinin cevabını bulamasam da babamın hayırla yad edilmesinden memnun oldum.”

AKP’li kadın vekiller ve Yeni Akit yazarları arasında, İstanbul Sözleşmesi’ni tartışmaya açan Abrurrahman Dilipak’ın yazısı ile başlayan gerilim, 7 Eylül’de Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu’nun köşe yazısında çocuk istismarı suçundan tutuklanan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah için kullandığı ifadeler nedeniyle devam etmişti.

AKP’li Durgut, "Şu an için çok kesin bir şey söylemek istemiyorum. Ayrıntısını henüz net olarak öğrenemediğimiz, ağzı bozuk bir babanın iftiraları mı, yoksa ahiret inancını damarlarında akan kan kadar yakın hissedemeyen, ne oldum delisi şımarık bir şeyh mi, anlamak için biraz daha zaman ister" gibi ifadelerini alıntılayarak Karahasanoğlu’na "İnsaniyetten, İslamiyetten, ahlaktan ve vicdandan birazcık nasibi olan herkesin bütün hücreleriyle isyan edeceği, lanetliyeceği bir olayı ne kadar da empatik bir dille nasıl da büyük bir anlayışla ve soğukkanlılıkla kaleme almış bay yazar(!). Büyük bir camianın namuslu kadınlarına fahişe demekte bir beis görmeyen paçavranın yazarı, esfeli safiline inmiş ahlaksız, sapık tecavüzcüye ise şımarık demekle iktifa ediyor" sözleri ile yanıt vermişti.

Karahasanoğlu ise iki gün sonra yazdığı köşe yazısında, “Partisinin hatırı var, babasının hatırı var” diyerek Vekil Durgut’ hitaben şunları yazmıştı:

“Dilipak’a ve gazetesine, ettiği hakaret sözcüğünü. Şöyle bir araştırdım. PKK’nın teröristlerini övmekle ünlü Birgün gazetesi için sarfetmemiş. LGBTİ’lerin ahlaksızca afişlerini birinci sayfalarından verip, ‘Onur yürüyüşü yaptılar’ diye yazan Cumhuriyet gazetesine layık görmemiş.. Cumhurbaşkanı ve tüm AK Partili yöneticiler için ‘Analarını satarlar’ diyen Oktay Ekşi’nin gazetesi için yapmamış.

"Kendilerine sabahtan akşama kadar küfreden, hayatlarında bir defa bile AK Parti’ye destek çıkmamış bu kişilere etmediği bir saygısızlığı. Bir kadın olarak. Akit’e ve Dilipak’a ve bana yönelten Tuba Hanım. O saygısızlığı ettikten sonra da. Birgün, Cumhuriyet, Sözcü, Oda TV, Sputnik... Hepsinde, övgülere mazhar oluyorsa. Bir düşünmesi lazım. Benim söyleyeceklerim, “partisinin ve babasının hatırına” şimdilik bu kadar.”

Son Güncelleme: 10.09.2020 20:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15