Akşener'in üç ay önce böyle konuşmuş: "Altılı Masa'yı dağıtmaya kimsenin gücü yetmez"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ağır suçlamalar yönelterek Altılı Masa'dan ayrılmasının ardından, üç ay önce söylediği, "Altılı Masa asla dağılmayacak, masayı dağıtmaya kimsenin gücü yetmez. Ne ben ne de başkası ülkenin geleceğinin konuşulduğu o masadan hiçbirimiz kalkmayız" sözleri gündem oldu.

04 Mart 2023 Cumartesi 09:29
Akşener'in üç ay önce böyle konuşmuş: "Altılı Masa'yı dağıtmaya kimsenin gücü yetmez"

Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı konusunun görüşüldüğü Altılı Masa toplantısında beş liderin CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olması konusunda görüş bildirdiğini, partisinin önerdiği aday belirleme yöntemlerinin reddedildiğini söylerken,  "Üzülerek söylüyorum ki geldiğimiz son noktada dün itibarıyla Altlılı Masa, artık millet iradesini kararlarına yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Milletimizin ortak iyiliği için iyi niyetle oturduğumuz bu masa, artık potansiyel adayların tartışılabildiği bir ortak akıl platformu olmaktan çıkmış, tüm alternatiflerin kara listeye alınarak, tek bir adayın tasdiki için çalışan bir noter masasına dönmüştür" diye konuştu. Akşener, "Ne bir kumar masasında ne de bir noter masasında olmayacağız" diyerek, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı aday olmaya davet etti. Akşener, "bir yıllık süreçte demokrasinin yeniden inşası için attıkları imzaların arkasında olduklarını" dile getirdi.

29 Aralık 2022'de Karar Yazarı Elif Çakır'a konuşan Akşener, "Altılı Masa asla dağılmayacak, masayı dağıtmaya kimsenin gücü yetmez. Ne ben ne de başkası ülkenin geleceğinin konuşulduğu o masadan hiçbirimiz kalkmayız” demişti.

Akşener, şöyle konuşmuştu:

"Aday meselesi iki liderin konuşacağı bir mesele değil, aday meselesini görüşmek, konuşmak etik de olmazdı, onu Altılı Masada konuşacağız, birlikte karar vereceğiz. Dediğim gibi sadece Saraçhane meselesini konuştuk. Bir de bir yıldır Altılı Masa olarak toplanıyoruz, ne yaptık, ne ettik, ne aşama kaydettik, ne yapmamız gerekiyor, bunların üzerinde konuştuk."

"Hem birbirimizle hem Erdoğan'la rekabet ettik"

Akşener, 2018 cumhurbaşkanlığı seçimindeki pişmanlığını da aktarmıştı. Ortak aday çıkarılmadığı için üzgün olduğunu ifade eden Akşener, şunları söylemişti:

“Biz, Temel Bey, ben ve Muharrem İnce beyefendi birlikte aynı ittifak modeli içinde aday olduk. Hem sayın Erdoğan’ın ekibiyle hem de birbirimizle rekabet edildi. Muhalif seçmen bir bütün. Farklı partilere oy veriyorlar ama bu ucube sistemin değişmesini istiyor. Onun için biz parlamenter demokrasiye geçinceye kadar farklılıklarımızı muhafaza edip, müştereklerimizi öne çıkarıp bir bütünlük sağlamalıyız. Sonra böyle bedeller oluyor. Ben ilk heyecan geçtikten sonra 7.3 aldığıma şükrettim bu tecrübe çok kıymetli. Benim de nefsimi, egomu ortadan kaldıran bir tecrübedir.”

"Ölünceye kadar şükran duyacağım"

Akşener, 23 Eylül 2022'de ise Kılıçdaroğlu hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Biz partiyi kurduk. ‘Kurulamaz’ dediler, kurduk. 24 Haziran’da seçim kararı alındı ve tam seçime gideceğiz. YSK’dan tersine sonuç çıkacağı söylenmeye başlandı. Sonra bir siyasi partimizin Genel başkanıyla görüştük ‘Acaba beraber gidebilir miyiz’ diye maalesef olmadı, şartlar uymadı.

Sonra benim aklıma sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmek geldi. Kendisine gittim 15 milletvekili talep ettim. Yani bu neydi? Demokrasiye dair Türkiye’de birçok şeyi değiştirecek bir adım atılmasına yönelik bir talepti.

Kendisine herhalde ölünceye kadar şükran duyacağım. Ben sülaleme ‘Sayın Kılıçdaroğlu’nu çocuklarıyla beraber’ vasiyet ettim. Başlarına bir şey gelirse bendedir, bizdedir. O, 15 milletvekili arkadaşımdan birisi de karşımda duruyor. Yıllarca CHP ve sağın renkleri arasında büyük bir mesafe varken o davranış biçimi o aradaki alanı, o uzaklığı kapattı."

Son Güncelleme: 13.03.2023 10:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.