Altay: AKP'nin Teklifini Kenan Evren Görse 'Neden Benim Aklıma Gelmedi' der

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İçişleri Komisyonu’nda görüşülen güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması ile ilgili kanun teklifi hakkında “Kenan Evren ayağa kalksa bu teklifi görse, ‘tüh benim aklıma nasıl gelmedi’ der. Kenan Evren’e rahmet okutan bir teklif görüşülüyor” dedi.

24 Haziran 2020 Çarşamba 15:41
Altay: AKP'nin Teklifini Kenan Evren Görse 'Neden Benim Aklıma Gelmedi' der

Engin Altay, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Dün TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Yassıada yargılamaların hukuki dayanağının kaldırılmasına ilişkin kanun teklifi hakkında Altay, “27 Mayıs darbesinin son izlerini tarihe gömdük. Bunu demokrasimiz adına olumlu bir gelişme olarak görüyoruz. Ancak unutulmamalıdır ki, demokrasimizin tanktan, postaldan, dipçikten alınan darbelerin telafisi çok daha kolayken; yargı, yürütme ve yasama organından aldığı tahribatın telafisi çok daha zor ve güçtür. Demokrasimizin aradan geçen 70 yıla rağmen hala istenilen seviye gelememesindeki en büyük engel, yönetenlerin devlet yetkilerini diktatöryal bir anlayışla kullanmalarıdır” dedi.

“Erdoğan, demokrasiye borçlu”

Altay, “Türkiye’nin ayrışmamaya ihtiyaç vardır. Sayın Erdoğan, ayrışmak konusunda engel tanımıyor. Kendisine baş, boyun eğmeyen herkesi ya terörist olarak ya da kurum ve kuruluşları bölerek o koltukta çok uzun süre oturacağını sanıyor. Erdoğan orada oturuyorsa, bunu demokrasi borçludur” diye konuştu.

“Kenan Evren hayıflanır”

İçişleri Komisyonu’nda görüşülen güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması ile ilgili kanun teklifi hakkında Altay, “CHP olarak şiddetle karşı çıkacağız. Kenan Evren ayağa kalksa bu teklifi görse, ‘tüh benim aklıma nasıl gelmedi’ der. Kenan Evren’e rahmet okutan bir teklif görüşülüyor. Bu teklifli işe girecek herkes ile ilgili Anayasa’ya çok çok aykırı düzenleme getiriyor. Ben beş yıl işe giremedim, Binali Yıldırım iki yıl. Şimdi ikimizde parlamentodayız. Bugün görüşülen teklif, tamamen kimin kamuya gireceğini Sayın Cumhurbaşkanı’nın oluşturacağı kurulun iki dudağı ucuna terk eden bir teklif. ‘KPSS’ye girdin, 99 aldın, mülakatta başarılı oldun ama güvenlik soruşturması nedeniyle, Erdoğan’a baş ve boyun eğmediğin için devlete almıyoruz.’ Bu bir fişlemedir. Bu Kenan Evren'i hayıflanacağı kadar ağır bir tablodur” dedi.

"Baroların yanındayız"

Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen cezanın onanması hakkına Altay, “7 yıl önceki twit. Hakimlere sesleniyorum: Pelsinvaya’da diz çökerek fotoğraf çektireli de 7 yıl oldu. Emre Cemil Ayvalı, işbirliği yaptığını itiraf etti. Onun hakkında soruşturma açacak bir vatansever savcı yok mu” diye sordu.

Altay, barolarla ilgili düzenlemeye ilişkin “AK Parti yönetimi, bu konuyla ilgili anlayışlarını bize bildirecekler. Baro başkanlarına artık devletin ceberrut yüzü gösterilmiştir. Ceberrut yüzünü baro başkanlarına göstermek, onları ablukaya alıp aç susuz bırakmak demokrasimizin geldiğini nokta bakımından üzücüdür. Bu baroları bölmek istiyorlar ya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ni de bölelim. ‘Ak baro halk baro’, ‘ak esnaf halk esnaf’ diye bölelim. Biz baro başkanlarının yanında olacağız” dedi.

Son Güncelleme: 24.06.2020 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15