Ayhan Barut'tan "Adana Havalimanı'na sahip çıkılsın" çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, yapımı yılan hikayesine dönen Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeniyle sürekli olarak kapatılacağı söylenen Adana Havaalanı'na sahip çıkılması için çağrı yaptı.

06 Temmuz 2020 Pazartesi 10:24
Ayhan Barut'tan "Adana Havalimanı'na sahip çıkılsın" çağrısı

Mersin'in Tarsus ilçesinde yapım belirsizliği süren Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın 2 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağını söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na seslenen Barut, "Milyonlarca insanın güvenle kullandığı Adana Havaalanı kapatılmamalı, pistlerden terminallere, otoparkından apronlarına her şeyi iyileştirilmelidir. Birinci sınıf verimli tarım arazilerine kurulmak istenen, göçmen kuşları tehdit eden Çukurova Bölgesel Havalimanı yanlışında ısrarcı olunmamalıdır" dedi.

BAKAN İNCELEME YAPTI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, önceki gün Mersin'in Tarsus ilçesinde yapımı yılan hikayesine dönen, sürekli olarak ihaleleri iptal edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı ile ilgili incelemelerde bulundu. Bakan Karaismailoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Çukurova bölgesinde yaşayan vatandaşlarımıza yakışır bir havalimanı yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmalar hızlı şekilde devam ediyor. Yıl sonuna kadar tüm altyapı çalışmalarını tamamlayacağız. Önümüzdeki yılın başlarında havalimanı yol bağlantılarını bitirmiş olacağız. Üstyapı projelerini tamamladık. İlk etapta 8 milyon yolcuya hizmet edecek havalimanı terminali projesini tamamladık, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkıyoruz. Devamında 12 milyon yolcuya hizmet edecek havalimanını projelendirdik. En ince ayrıntıya kadar projelendi. Önümüzdeki günlerde ihalesini yapıp, bu yıl içerisinde inşaata başlayıp, en geç 2 yıl içinde inşaatı tamamlama hedefindeyiz. Bunun takipçisi olacağız. Çukurova’nın özlemle beklediği, milletimize yakışır havalimanı 2 yıl içinde hizmete açılıp faaliyet verecek. Burayı sadece havalimanı olarak düşünmeyin. Organize Sanayi Bölgesi (OSB), deniz, limanlar, turizm, tarım, tüm sektörlere hizmet edecek değerli bir yatırım olacak. 2 yıl içinde uçak indirmeyi planlıyoruz."

"ADANA'YI CEZALANDIRMAKTAN VAZGEÇİN"
İktidarı Adana'yı cezalandırmaktan vazgeçmeye çağıran CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "Gereken halk desteğini bulamayan iktidarın yanlış bakışı nedeniyle Adana, kamu yatırımlarından gerekli payı alamıyor. İktidarın Adana'yı ve hemşehrilerimizi cezalandırmaktan vazgeçmesi gerekiyor. Türkiye'nin sanayileşmesine öncülük eden ve ülke tarımının merkezi olan Adana, maalesef artık geçmişte kalan görkemli günlerini mumla arıyor" diye konuştu.

"ADANA HAVAALANI'NIN SORUNLARI ÇÖZÜLMELİ"
İhalesi 15 Aralık 2011 tarihinde yapılan, 15 Mart 2013'te yer teslimi gerçekleştirilen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın 28 Mayıs 2013'te temelinin atılarak 2016 yılında açılacağının söylendiğini anımsatan Ayhan Barut, şunları kaydetti:
"Bakan Karaismailoğlu, bu gerçekleri göz ardı ederek açıklamalar yapıyor. Üstüne bizler 'kentimize daha fazla yatırım yapılsın, kamu yatırımlarının payı arttırılsın' diye çabalarken Çukurova Bölgesel Havalimanı nedeniyle Adana Havaalanımızın kapatılacağı konuşuluyor. Bu konu artık gündemden düşürülmeli, hükümet havaalanımızdan artık elini çekmelidir. Adana Havaalanı, eksikleri olmakla birlikte ihtiyacımızı karşılıyor. Adana'nın yeni bir havaalanına ihtiyacı yok. Adana Havalimanı, dünyanın en güvenli ve konforlu havaalanlarından biridir. Milyonlarca yolcunun kullandığı havaalanımız kapatılmamalıdır aksine genişletilip büyütülmelidir. Mevcut havalimanının pistinin uzatılması, apronların yenilenip çoğaltılması, gelen ve giden yolcu salonlarının iyileştirilmesi, otopark sorununun çözülmesi, uluslararası uçuşlar için olanaklarının düzenlenmesi, kargo uçuşları ve ihracat odaklı yatırımlarla güçlendirilmesi ve daha konforlu hale getirilmesi gerekmektedir. Komşu ilimiz Mersin'e havaalanı yapılmasına karşı değiliz ancak Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın akıbeti maalesef belirsizdir. Bu nedenle komşu ilimizin de sorunlarına çare üretmiyor. Ayrıca yeni havaalanı için yaklaşık 10 bin dekar birinci sınıf tarım alanı, turfanda ürünlerin yetiştiği, verimli topraklar istimlak edilmiştir. Etrafında oluşturulacak inşaat ve yapılaşma işleri nedeniyle de çok miktarda tarım alanı yok olacaktır.  Söz konusu alan aynı zamanda göçmen kuşlarının da göç yolu üzerindedir."

Son Güncelleme: 06.07.2020 10:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15