"Aynı gün içinde iki kez Efsun Habiboğlu’nun canına kasteden Gökhan Şen serbest!"

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, “İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararı ile birlikte kadınların can güvenliği iyice ortadan kalktı. Her gün şiddet gören bir kız kardeşimiz bize ulaşıyor ve ‘ölmek istemiyorum’ diye haykırıyor. Efsun Habiboğlu, boşandığı Gökhan Şen’in aracıyla kendisini sıkıştırması nedeniyle bariyerlere çarpıp kaza yaptı. Ardından da beyzbol sopası ile öldüresiye darp edildi. Hükümet üzerinde düşeni yapmadığın için Gökhan Şen, elini kolunu sallayarak geziyor. Biz, kız kardeşlerimiz hayatta iken seslerini duymaya ve duyurmaya devam edeceğiz” dedi.

14 Mayıs 2021 Cuma 10:59
"Aynı gün içinde iki kez Efsun Habiboğlu’nun canına kasteden Gökhan Şen serbest!"


Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları’nın faaliyete geçirdiği YaşamHak projesi kapsamında şiddet mağduru Efsun Habiboğlu ile irtibata geçen Nazlıaka, yaşanan sürece ilişkin açıklama yaptı. Nazlıaka, Efsun Habiboğlu’nun yaşadığı trajik durumu şu şekilde aktardı: 

“Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde yaşayan ve bir çocuğu olan 29 yaşındaki Efsun Habiboğlu’nun hayatı 1 yıl önce boşandığı Gökhan Şen tarafından kâbusa çevrildi.  


Boşandıktan sonra kendi ayakları üzerinde durarak çocuğu ve kendisi için bir gelecek kuran Efsun Habiboğlu, Gökhan Şen’in borç talebine olumlu yanıt vermediği için şiddet gördü. Şu anda da hayatı tehlike altında…

Önce hakarete uğradığını ardından da ölüm tehditleri aldığını söyleyen Efsun Habiboğlu, trafikte seyir halindeyken Gökhan Şen tarafından sıkıştırılarak kaza yaptığı anı aktardı. Kaza öncesi, trafikte sıkıştırılırken 155’i aradığını söyleyen Efsun Habiboğlu, ‘Karakola gelerek şikâyetçi olmalısınız’ yanıtı aldığını söyledi. Kaza sonrası karakola giderek şikâyetçi olduğunu belirten Efsun Habiboğlu, ‘Karakola gittiğimde Gökhan Şen’in çocuğumu aldığını öğrendim. Çocuğumu almak için Gökhan Şen’in annesinin evine gittiğimde hakaretlere maruz kaldım. Polis kontrolünde çocuğumu alıp ablama geçtim.


Çöpü atmak için aşağıya indiğimde Gökhan Şen’in elinde bir beyzbol sopası ile bana doğru koştuğunu gördüm. ‘Yapmaz herhalde’ dedim, şiddetli koşunca elimdekileri bıraktım, kendimi koruma pozisyonuna aldım. Öldüğümü sandığım ana kadar vurdu… Komşuların sesini duyunca, elimdeki telefonu, evimin ve arabamın anahtarını alarak hakaretler savurarak uzaklaştı. Sonrasında 112 Acil Yardım ekipleri geldi. Şiddet sonrası tekrar şikâyetçi oldum. Bir gün içinde önce trafik kazası yapmama sebep olan sonrasında öldüresiye darp eden Gökhan Şen, karakolda ifadesi alınarak serbest bırakıldı!’ diyerek yaşadıklarını anlattı.”

Nazlıaka, Efsun Habiboğlu’nun yaşadıklarının bunlarla sınırlı olmadığını, sosyal medyada sahte bir hesap üzerinden de hakaret ve tehditlere maruz kaldığını belirtti. Efsun Habiboğlu’nun bu hesaba ilişkin de şikâyetçi olduğunu kaydeden Nazlıaka, “Efsun Habiboğlu bu sahte hesap sahibinin Gökhan Şen olduğu kanaatinde… Nasıl olmasın ki aynı gün içinde iki kez ölümle burun buruna gelmesine sebep olan Gökhan Şen’in durmadığını düşünüyor. Karakol şikâyetinde Efsun Habiboğlu’na Gökhan Şen’in kayıp olduğu bilgisi verilmiş.  Şaşırdık mı? Hayır! Bütün bu yaptıklarına rağmen karakoldan bırakıldığı için şu an da tehdit oluşturmaya devam ediyor” diyerek yaşanan durumu değerlendirdi. 

İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararına rağmen halen yürürlükte olduğunu anımsatan Nazlıaka, “6284 de uygulanmıyor. Şiddet mağdurları korku ve çaresizlik içinde bir hayata mahkûm edilirken erkekler sırtı sıvazlanarak karakollardan gönderiliyor. Şikâyetler ne zaman dikkate alınacak? Kadınların ‘Sesimi hayatta iken duyun, öldükten sonra değil…’ çığlığına kulaklarınızı kapatmaktan vazgeçin. Yaşanan her kadın cinayetinin sorumlusu AKP Hükümeti’dir derken tam da bunları kastediyoruz. Hükümet, kadınların can güvenliğini korumak zorundadır. İstanbul Sözleşmesi’ni uygulanıyor olsaydı, Efsun Habiboğlu’nun hayatı tehdit altında olmayacaktı. Biz kadınların hayatı Hükümetin cemaat ve tarikatlara göz kırpan politikalarından daha değerlidir. Bu nedenle, İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz. İktidarımızda İstanbul Sözleşmesi uygulanacak, Efsun Habiboğlu ve daha nice kız kardeşimiz güven içinde yaşayacak!” diyerek açıklamasını sonlandırdı. 

Son Güncelleme: 14.05.2021 11:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15