Bahçeli: Keşke riskli binalarda oturmak tercih edilmeseydi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İzmir'de meydana gelen depremle ilgili "Keşke birkaç metrekare fazla pay alma uğruna riskli binalarda oturmak tercih edilmeseydi" dedi. Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ise "Depremden bir gün sonra afet alanına gidip siyasi propagandaya heves etmesi, mücadelenin merkezine İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yerleştirmesi bir defa gafillik, ahlaki çarpıklık ve siyaset ayıbıdır" ifadelerini kullandı.

03 Kasım 2020 Salı 12:19
Bahçeli: Keşke riskli binalarda oturmak tercih edilmeseydi

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, depremin faturasını mazlumların ödediğini söyleyerek, "Ölüm bu kadar ucuz olmamalı. Geliyorum diyen felakete bu denli sessiz kalmak akıl karı değildir" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, şöyle konuştu: 

"Keşke birkaç metrekare fazla pay alma uğruna riskli binalarda oturmak tercih edilmeseydi. Keşke zemin etüdü yapılsaydı. Biraz daha fazla kazanmak uğruna betondan, demirden, harçtan çalan insanlık müsveddelerine zamanında tepki gösterilseydi. Keşke sağlam yapılmış binaların kolonlarına kesip alan genişleten basit ve ölümcül kurnazlıklara tevessül edilmeseydi. Keşke uyarılar, raporlar dikkate alınıp çöken binaların depreme dayanıklı olup olmadığı yıllar önce kontrol edilseydi. Etkili bir denetim süreci işletilebilseydi. Ne yazık ki depremin ağır faturasını mazlumlar ödemiş, suçu günahı olmayan insanlarımızın üzerini beton bloklar örtmüştür. Ölüm bu kadar ucuz olmamalı. Geliyorum diyen felakete bu denli sessiz kalmak akıl karı değildir. Hayatları söndüren deprem değil tedbirsizliktir.

CHP Genel Başkanının depremden bir gün sonra afet alanına gidip siyasi propagandaya heves etmesi, mücadelenin merkezine İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yerleştirmesi bir defa gafillik, ahlaki çarpıklık ve siyaset ayıbıdır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.