Bakanlık'tan koku cezası

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelinde 11 ayda 2 bin 126 tesise ‘koku’ denetimi yapıldığını, 23 tesise idari yaptırım uygulandığını bildirdi.

20 Aralık 2020 Pazar 13:20
Bakanlık'tan koku cezası

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde, çevre pis koku yayan fabrika ve tesislere uygulanan yaptırımlar hakkında açıklama istedi. Bakan Kurum, Tanrıkulu’nun önergesine verdiği yanıtta mevzuatı hatırlatarak bahsederek, yaptırım uygulanan tesis ve fabrika sayısını şöyle sıraladı:

“Bakanlığımız kayıtlarında yapılan incelemede Türkiye Genelinde 1 Ocak 2020- 24 Kasım 2020 tarihleri arasında ‘koku’ konusunda ani, planlı ve şikayete konu denetimler olmak üzere 2 bin 126 denetim yapılmıştır. 23 tesise idari yaptırım uygulanmıştır. İlave olarak 1- 24 Kasım tarihleri arasında koku konusunda 30 adedi ani ve şikayete konu denetim olmak üzere 67 adet denetim yapılmıştır. 7 tesise idari yaptırım uygulanmıştır.”

Son Güncelleme: 20.12.2020 13:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15