Başbakan'dan çok önemli 30 Ağustos yorumu

Başbakan'dan çok önemli 30 Ağustos yorumu

02 Ağustos 2016 Salı 22:57
Başbakan'dan çok önemli 30 Ağustos yorumu
BİR OLAY YAŞADIK DİYE 30 AĞUSTOS'U YOK SAYAMAYIZ CNN canlı yayınında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Savunma Bakanı Fikri Işık'ın açıklamasıyla gündeme gelen 30 Ağustos'un kutlanmaması konusunda, "Henüz hükümet olarak bir 30 Ağustos kararımız yok. Değerlendirme yapacağız. Rutin yapılanların dışında bir şey yapılmasına dönük bir karar almadık. Bir olay yaşandı diye 30 Ağustos'u yok sayamayız. Gerekli tedbirler alınır ve gereken neyse yapılır" dedi. ERGENEKON, BALYOZ MAĞDURLARI Yıldırım, Ergenekon, Balyoz gibi dosyalardan TSK ile ilişiği kesilen askerlerin yeniden orduya dönüşüyle ilgili de, "Bir düzenleme var, o uygulanacak. Bu tür kişiler başvuruda bulunacak ve durumları incelenecek. İnceleme sonunda karara bağlanacak" diye konuştu.

-ABD Genelkurmay Başkanı geldi Meclis'i gördü, şaşırdı tabii. Bir film hazırlanmış İngilizce olarak Başbakanlık tarafından, o geceye dair. Dediği şu, "Türk milleti, büyük millet, bunu ancak bu millet yapar." Bunun bir terör olayı olduğunu net bir şekilde ifade etti.

ABD İÇİN DE ALTIN FIRSAT

-Biz resmi bilgilere itibar ederiz, bu darbenin Fethullah Gülen tarafından planlandığını biliyoruz. Ama kapasitesi bunu planlamaya yeter mi, yetmez mi, o konuda tartışmalar devam ediyor. Üst aklı mutlaka var, bunu biliyoruz ama ispatlamak gerekir. Ülke midir, kuruluş mudur, grup mudur, hepsi ortaya çıkacak. Bu tartışmaları ABD'nin sona erdirmesi için eline altın bir fırsat geçti.

-Darbenin görünen ismini Türkiye'ye teslim eder, o zaman bu tartışmalar ortadan kalkmış olur. Böylelikle iki stratejik ortak arasında sıkıntı kalmamış olur.

ÜST DÜZEY BİR ABD'Lİ ZİYARETE GELECEK

20-21 Ağustos gibi üst düzey bir ABD'li yetkili Türkiye'ye ziyaret yapacak. Gelip görsünler.

Son Güncelleme: 03.08.2016 09:53
Anahtar Kelimeler:
30 AğustosYıldırım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15