''Cezaevlerinde Faturalar Ödenemiyor''

Sayıştay Raporlarından ilginç bir ayrıntı daha ortaya çıktı. CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, cezaevlerinde elektrik, su ve doğalgaz faturalarının ödenmediğini belirterek “AKP iktidarının Türkiye’yi getirdiği noktada artık sadece vatandaş değil kamu kurumları bile temel ihtiyaçtan kaynaklı faturalarını ödeyemez hale gelmiştir” dedi.

15 Ekim 2020 Perşembe 13:19
''Cezaevlerinde Faturalar Ödenemiyor''

CHP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Sayıştay Raporlarındaki cezaevlerine ilişkin ilginç ayrıntıyı kamuoyu gündemine getirdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden sonra Türkiye’nin savrulduğunu söyleyen Sümer, “Ekonomi yönetimindeki yanlış hamleler sonucunda Türkiye, büyük bir krizin eşiğine kadar geldi. Vatandaş mutfakta yangın var derken pembe tablolar çizen iktidarın aslında yandaşına gelince nasıl kaynak bulduğunu artık tüm Türkiye biliyor. Biz her seferinde ‘vatandaş faturasını dahi ödeyemiyor, milyonlarca kişinin evinde doğalgaz, su ve elektrik faturası yüzünden icra gitmiş’ dediğimizde ‘abartıyorsunuz’ diyorlardı. Sayıştay Raporlarını incelediğimizde görüyoruz ki ceza infaz kurumları, elektrik, su ve doğalgaz faturalarını ödeyememiş. Bu yüzden gecikme bedeli muhasebeleştirilmiş. Denetim sırasında sorulduğunda ise ödenek olmadığı, ek ödenek istendiği raporlara geçmiş. AKP iktidarının Türkiye’yi getirdiği noktada artık sadece vatandaş değil kamu kurumları bile temel ihtiyaçtan kaynaklı faturalarını ödeyemez hale gelmiştir” dedi.

Orhan Sümer, “Binlerce yıllık devlet geleneği olan Türk Milleti, ilk defa bu kadar basiretsiz bir yönetim anlayışı ile karşı karşıya kalıyor. Liyakat sistemi, akraba ve yandaşlık sistemine evrildiği için yönetim kabiliyeti her geçen gün vasat bir hal almaktadır” ifadelerini kullandı.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15