CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç: ''İskenderun halkı sahipsiz değildir''

İskenderun’un Akçay mahallesinde yapılması planlanan ve toplamda 148 hektar alanı kapsayacak taş ocağı ve kırma tesisi projesiyle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yönetmeliği gereğince yapılması gereken halkın katılımı toplantısı, Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca alınan yasak kararlarının gölgesinde antidemokratik ve keyfi uygulamalar ile yapılmaya çalışıldı.

11 Nisan 2021 Pazar 14:42
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç: ''İskenderun halkı sahipsiz değildir''
Her türlü toplantı gösteri yürüyüşü protesto eyleminin yasak olduğu İskenderun İlçesinde halkın katılım toplantısı bu karardan muaf tutuldu.
 
Halkın Katılım Toplantısına Halkın Katılması Engellendi
 
İskenderun da halkın katılımı toplantısı tarihinden bir gün önce, alelacele biçimde getirilen eylem, gösteri, toplantı ve etkinlik yasağı getirildi. Böylece, taşocağı projesiyle ilgili bilgilendirmelerin yapılması ve yurttaşların projeyle ilgili görüşlerinin alınması gereken toplantı, yurttaşlar olmadan gerçekleştirildi. Bölgedeki çevre örgütleri, avukatlar, meslek kuruluşları ve yaşam savunucularının toplantının olduğu bölgeye girmesi engellenmek istendi.
 
Kapalı Kapılar Ardında Tutanak Tutulmaya Çalışıldı
 
Mahalle sakinlerinin köylülerin, halihazırda var olan maden ve taş ocaklarından rahatsız olduklarını, meyve bahçelerine, zeytin ağaçlarına ve yaylalarında suyun kullanılamaz hale geldiğini topraklarını korumak istediklerini belirtmeleri üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkileri ÇED yönetmeliğinin ruhuna aykırı bir şekilde kahvehaneye girerek kapalı kapılar ardında gizli bir şekilde tutanak tutmaya çalışmış, çevre örgütlerinin, mahalle halkının itirazlarını değerlendirmemiş, halkın kolluk kuvvetleri ile karşı karşıya gelmesine, arbede ve göz altıların yaşanmasına sebep olmuşlardır.
 
Toplumun demokratik haklarını kullanmasının önünde bir engel teşkil eden bu uygulamalar dün Arsuz da bugün İskenderun da yarın başka bir yerde gelenek haline getirilmek istenmektedir.
 
Halkın Haklı Talepleri Karşılanmalıdır
 
Ülkemizin doğal kaynaklarının ekonomik ve ticari kar hırsıyla sermaye tarafından talan edilmesine artık bir son verilmesi gerekmektedir. AKP iktidarı uygulamalarında halkı gözetmemekte, halka rağmen ülkenin tüm yaşam alanlarını, doğal varlıklarını yok etmektedir. Plansızca, üstten inme kararlar ile yurttaşların yaşam alanları hakkın hüküm kurulmakta, yurttaşın buna dair talep ve itirazları ise kamu kurumları eliyle bastırılmaktadır. Bu hukuksuz uygulamalar terk edilmeli, halkın halkı talepleri karşılanmalıdır.

 

Son Güncelleme: 11.04.2021 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15