CHP'li Emir: Pandemiyle vekâleten mücadele

Salgınla mücadele eden Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nde salgınla ilgili 6 daire başkanlığından 5’i vekâletle yönetiliyor. Bunlar arasında Aşı Dairesi de bulunuyor.

21 Şubat 2021 Pazar 10:30
CHP'li Emir: Pandemiyle vekâleten mücadele

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nde salgınla ilgili 6 daire başkanlığından 5’inin vekâletle yönetildiğini belirterek “Pandemiye karşı en önemli silah aşı. Aşı Dairesi ve birçok birim vekâleten yönetiliyor” dedi.

Cumhuriyet'ten Erdem Sevgi'nin haberine göre, Sağlık Bakanı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi veren Emir, “Aşı İle Önlenebilir Hastalıklar Daire Başkanlığı’na Tütün ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Dairesi Başkanı, Tüberküloz Dairesi Başkanlığı’na da Zoonotik ve Vektörel Hastalıklar Daire Başkanı vekâlet etmektedir. Atama yapılmayan Mikrobiyoloji Referans ve Biyolojik Ürünler Dairesi Başkanı’nın yerine Tüketici Güvenliği ve Halk Sağlığı Laboratuvar Daire Başkanı bakmakta. Bulaşıcı Hastalıklar Dairesi Başkanlığı görevi de Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Çömçe tarafından yürütülmekte. Sağlık Tehditleri Erken Uyarı ve Cevap Dairesi Başkanlığı da vekâleten yönetiliyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Murat EmirChpPandemiTBMM
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15