CHP'li Yunus Emre: Sosyal medyanın fişini çekerek gençleri cezalandırmak istiyorlar!

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Yunus Emre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz” çağrısının çağ dışı ve kabul edilemez olduğunu belirtti.

03 Temmuz 2020 Cuma 15:54
CHP'li Yunus Emre: Sosyal medyanın fişini çekerek gençleri cezalandırmak istiyorlar!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emre yaptığı yazılı açıklamada, bu yasakçı anlayışın başta gençler olmak üzere toplumun geniş kesimlerinin tepkisini çektiğini ifade ederek şöyle dedi: “Cumhurbaşkanı Erdoğan bu son açıklama ile temel hak ve özgürlükleri hedef alan demokrasi karşıtı söylem ve uygulamalarına bir yenisini eklemiş oldu.”

Açıklamasında, Erdoğan’ın çıkarları ve hesapları doğrultusunda yurttaşların temel hak ve özgürlüklerini hiçe saydığını söyleyen Emre; “demokrasinin altını oyan ve Türkiye’yi çağdaş dünyadan giderek uzaklaştıran bu yasakçı zihniyeti kabul etmiyoruz” dedi.

DİJİTAL DÜNYA DEMOKRASİNİN ÖNEMLİ PARÇALARINDAN BİRİ!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emre açıklamasının devamında şöyle dedi: “Dijital teknolojilerin baş döndürücü bir hızla geliştiği ve tüm ülkelerin bu dijital dünyanın bir parçası olmak için var gücüyle çalıştığı bir çağı yaşıyoruz. Gelişmiş ülkelerin tamamı gençlerinin bu dijital dünyayı en iyi şekilde öğrenmesi, dijital teknolojilerle donanımı için yarış halinde. Aynı şekilde ülkeler dijital ekonomiye en iyi derecede uyum sağlamak için muazzam bir çaba içinde. Bunun yanında dijital teknolojiler ve sosyal medya mecraları, kültürler arasında etkileşim yaratarak fikir dolaşımını kolaylaştırdı ve dünyayı birbirine bağladı. Bu mecralar tüm dünyada yurttaşların siyasi taleplerini, doğa ve çevre vurgusunu dile getirdiği etkili bir alan açtı ve günümüz demokrasilerinin önemli parçalarından biri haline geldi.”

''TÜRKİYE’NİN İKİ YÜZYILLIK KAZANIMLARINI HEBA EDİYORLAR!''

İktidarın, hukuk devleti ilkesini yok ederek, özgürlükleri kısıtlayarak, medyayı kontrol altına alarak, muhalifleri susturarak koltuğunu korumaya çalıştığını belirten Emre; “Türkiye’nin iki yüz yıllık demokratik kazanımlarını adım adım heba eden Erdoğan, yurttaşların doğru habere ve doğru bilgiye ulaşabildiği, kendi fikirlerini dile getirebildiği son mecra olan sosyal medyayı da yok etmek istiyor. Saray ve bir avuç çevresi iktidarlarını sürdürme uğruna ülkenin uzun ve zorlu süreçlerde elde ettiği demokratik kazanımlarını heba ediyor. Kendi iktidar ve itibarları için ülkenin dış dünyadaki itibarına zarar vermekten çekinmiyor. Ne acıdır ki Erdoğan demokrasi sayesinde geldiği ve uzun bir dönemdir sahip olduğu iktidar koltuğunu sürdürme adına demokrasi dışı yollara tevessül ediyor” dedi.

''GENÇLER BU YASAKÇI ZİHNİYETE BOYUN EĞMEYECEK!''

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın, gençlerin “dislike” eylemine bile tahammül edemediğine dikkat çeken Genel Başkan Yardımcısı Emre açıklamasını şöyle bitirdi: “Öyle ki gençlerin tepkisini kaldıramayan Erdoğan, sosyal medyanın fişini çekerek gençleri cezalandırmak istiyor. İktidar gençleri dinlemek, sorunlarını çözmek yerine; gençleri, baskı ve yasaklarla yola getireceğini, itaat ettireceğini düşünüyor. Ülkeyi yönetemediği ayyuka çıkan iktidar; baskı ve yasaklarla, temel hak ve özgürlükleri hiçe sayan zihniyetiyle, vatandaşın sandıkta atacağı nihai silleyi erteleyebileceğini sanıyor. Ama unutulmasın ki gençler, cunta dönemlerinin yasaklarına boyun eğmediği gibi, iktidar kibrine kapılıp vatandaşlarını hiçe sayan bu yasakçı zihniyete de boyun eğmeyecek. CHP olarak gençlerin yanında, eksiksiz demokrasi ve adalet yolundaki kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz!”

Son Güncelleme: 03.07.2020 16:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15