CHP'den Kurultay Rehberi

37. Olağan Kurultay sürecinin başladığı CHP'de, iki gün sonra başlayacak olan ilçe kongreleri için rehber hazırlandı.

12 Aralık 2019 Perşembe 10:49
CHP'den Kurultay Rehberi

CHP’nin 37. Olağan Kurultay takvimi kapsamında başlayan süreçte 14 Aralık’ta başlayacak ilçe kongreleri öncesi tüm örgütün faydalanması için kongrelerle ilgili kapsamlı bilgilerin yer aldığı bir rehber hazırlandı.

CHP’de Hukuk İşlerinden Sorumlu ve Örgütten Sorumlu Genel Başkan Yardımcılıkları tarafından hazırlanan rehberde; kongrelerin yapılışına ilişkin genelge, tüzük hükümleri, kongreler yönetmeliği ve örnek formlara yer verildi. Rehberde, ilçe kongrelerinin 14 Aralık 2019 – 27 Ocak 2020 tarihleri arasında; il kongrelerinin ise 3 Şubat 2020 – 2 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleştirileceği belirtildi. Rehberde kongrenin yapılışına ilişkin de kapsamlı bilgilere yer verildi. İl ve ilçe kongrelerinin üye tam sayısının salt çoğunluğuyla toplanacağı belirtilen rehberde, birinci toplantıda çoğunluk sağlanamaması durumunda ikinci toplantıda çoğunluğun aranmayacağı ifade edildi.

Rehberde, ikinci toplantıya katılanların sayısının seçilecek yönetim kurulu asıl üye tam sayısının iki katından az olamayacağı da ifade edildi. Kongrelerde kuralın çarşaf liste olduğunun belirtildiği rehberde ancak blok listeyle seçim yapılmak istenmesi halinde buna ilişkin önergenin çalışma ve hesap raporlarına görüşülmesine geçilmeden önce kongre üye tam sayısının onda birinin yazılı önergesiyle oylanması gerektiği vurgulandı.

Rehberde; il ve ilçe kongrelerinde; yönetimin seçimi, il kongreleri ve kurultay delegelerinin seçiminde yüzde 33 cinsiyet ve yüzde 20 gençlik kotasının uygulanacağı belirtildi.

Son Güncelleme: 12.12.2019 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15