CHP'li Akın: Kuvayi Milliye şehri Balıkesir'imizin Kurtuluş Günü kutlu olsun

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın; Türk Milleti’nin özgürlük ve bağımsızlığı için verdiği mücadelede Balıkesir’in kahraman evlatlarının önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Akın, “Kuvayi Milliye ruhu ile bu onurlu mücadeleyi vererek hem memleketlerini hem de tüm yurdu işgalden kurtaran atalarımızla gurur duyuyoruz. Kuvayi Milliye ruhunun doğduğu Balıkesir’in Kurtuluş Günü kutlu olsun” dedi.

05 Eylül 2019 Perşembe 11:40
CHP'li Akın: Kuvayi Milliye şehri Balıkesir'imizin Kurtuluş Günü kutlu olsun

Ahmet Akın’ın, Balıkesir’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıldönümü mesajı şöyle:

“Kuvayi Milliye ruhu ile özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren Türk Milleti’nin Cumhuriyete giden yolda Balıkesirlilerin harcı vardır. Çanakkale’de, İnönü'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da vatanın her karış toprağında şehit düşen nice Balıkesirli kahramana borçlu olduğumuz bağımsızlığımız, özgürlüğümüz ve vatanımız için minnet duyuyoruz. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bütün imkânsızlıklara rağmen birliğini, yurdunu ve onurunu korumak için bir araya gelen Türk Milleti’nin, bağımsızlığı için verdiği mücadelede ve kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nde Balıkesir’in kahramanları da büyük bir katkıda bulunmuştur.

1922’nin Eylül’ü tarihe geçmiş bir aydır! Çünkü, bağımsızlık ve özgürlüklerine, vatan topraklarına ve bayrağına kanıyla canıyla bağlı olan Balıkesirliler, 3 Eylül’den 18 Eylül’e kadar süren mücadeleler sonunda yurtlarını emperyalistlere karşı diz çöktürerek işgalden temizlemişlerdir.

Çünkü bağımsızlık Balıkesirli’nin ruhunda, kanında var!

97 yıl önce Kuvayi Milliye ruhu ile bu onurlu mücadeleyi veren atalarımızla gurur duyuyoruz. Onlara borçluyuz, onlara minnettarız.

Kuvayi Milliye ruhunun doğduğu bu toprakların Kurtuluş Günü kutlu olsun. 

Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük destanını yazan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan topraklarının kurtarılması yolunda canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Atatürk’ün de büyük önem verdiği Balıkersirimizin kurtuluşunun 97’inci yıldönümünü bir kez daha kutluyor, hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

Son Güncelleme: 05.09.2019 11:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15