CHP'li Akın: Yandaş Şirketleri Değil, Vatandaşları Bankalardan Kurtarın!

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın, enerji şirketlerinin ödeyemediği 46 milyar dolar batık kredilerinin silinmesi için elinden gelen gayreti gösteren iktidara seslendi: “Var mısınız, vatandaşın da takibe düşen kredi borçlarını da silmeye? Takipte olan KOBİ’lerin borçlarını silmeye var mısınız?”

20 Eylül 2019 Cuma 10:59
CHP'li Akın: Yandaş Şirketleri Değil, Vatandaşları Bankalardan Kurtarın!

CHP’li Ahmet Akın, Türkiye Bankalar Birliği (TBB)’den sonra BDDK tarafından da enerji şirketlerinin ödeyemedikleri kredi borçları için gerekli değişikliklerin yapılması ve zarar karşılıklarının ayrılması konusunda bildirimde bulunduğunu hatırlattı. Hükümetin bu düzenleme girişimini “borç silme” olarak değerlendiren Ahmet Akın, “Hükümet, şirketlerin ödemediği kredilerini ‘takipteki krediler’ olarak değiştirilmesi ve daha kolay silinebilir hale getirilmesini istedi. Böylece zaten ödenemeyen krediler takibe alınarak silinecek. Yani enerji şirketlerinin kredi borçları bir kalemde buharlaşacak, yükü de enerji faturalarına yapılan zamlarla vatandaş omuzlayacak. Bu vicdana sığmaz” diye konuştu.

CHP’li Ahmet Akın, vatandaşın bankalardan kullandığı ve ödeyemediği tüketici kredileri ile kredi kartı borçlarının 20 milyar lirayı aştığını ifade etti. KOBİ’lerin de 700 milyar lira civarında takibe düşen kredi borcu olduğunu anlatan Ahmet Akın şunları söyledi:

“Enerji şirketlerinin borcu bir kalemde silinecek. Enerji şirketlerinin borçlarının yanında devede kulak kalan vatandaşın borcu ne olacak? Şirketleri değil vatandaşı düşünüyorsanız, var mısınız, vatandaşın da takibe düşen kredi borçlarını da silmeye? Millet keyfinden değil, zorunlu olarak kredi çekiyor. Vatandaşın yeterli geliri olmayınca kredisini ödeyemiyor, icraya düşüyor ve sonucunda varlık yönetim şirketlerinin eline düşüyor. Türkiye’deki istihdamın yüzde 80’den fazlasını yaratan KOBİ’ler de borç batağında. Gelin bu borçları da silelim. Esnafın, çiftçinin borçları da her geçen artıyor. Yandaşları kayıra kayıra borçlarını sile sile ekonomiyi yönetilemez hale getiren İktidar elbet vatandaşın oyları ile yakın zamanda silinecektir.”

Son Güncelleme: 20.09.2019 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15