CHP'li başkanlar Ekim'de tekrar buluşacak

CHP’nin 11 büyükşehir belediye başkanı ortak proje geliştirmek ve deneyimlerini paylaşmak amacıyla düzenli olarak bir araya gelecek.

08 Ağustos 2019 Perşembe 10:01
CHP'li başkanlar Ekim'de tekrar buluşacak

Afyonkarahisar'daki kampta tüm belediye başkanlarını bir araya getiren ve önümüzdeki döneme yönelik çalışma planlamasını yapan CHP'nin 11 büyükşehir belediye başkanı, bu çalıştaydan 'ilham alarak' periyodik toplantılar yapmaya karar verdi.

Birgün gazetesinden Hüseyin Şimşek'in haberine göre İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin, Adana, Eskişehir, Aydın, Muğla, Tekirdağ, Antalya ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanları, düzenli olarak bir araya gelerek engelleri tartışma, birbirlerine yardım edebilecekleri konuları belirleme ve iktidarın engellemelerini bu yolla aşmaya karar verdi.

İLK BULUŞMA İSTANBUL'DA

CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı'nda bir araya gelme konusunda fikir birliğine varan CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının ilk toplantıyı İstanbul'da gerçekleştireceği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, büyükşehir belediye başkanlarını arayarak İstanbul'a davet etti. Başkanların olumlu yanıt verdiği, İmamoğlu'nun buluşmanın yerini ve zamanını belirleyerek başkanlara ileteceği bildirildi. Büyükşehir belediye başkanlarının toplantılarına CHP Merkez Yürütme Kurulu üyelerinden bir temsilcinin de eşlik edeceği bildirildi.

YARARLI SONUÇLARI OLACAK

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, büyükşehir belediye başkanlarının yapacağı toplantılarla ilgili BirGün'e değerlendirmelerde bulundu.

Cumhuriyet'in kuruluş ayarlarıyla oynanması nedeniyle ülke içinde ve dışında birçok sorunla karşılaşıldığını ve CHP'li belediyelerin bu tehlike ile de karşı karşıya olduğunu ifade eden Karalar, “Halkımızın son yerel seçimlerde CHP'ye gösterdiği eğilim, Cumhuriyet'in kuruluş ayarlarının hayati önem taşıdığını, laik, demokratik, hukuk devleti olma özelliğinden kesinlikle vazgeçilmemesi gerektiğini bir kez daha ortaya çıkarmıştır. CHP'li büyükşehir belediyelerinin, ülkemizin çağdaş geleceği adına ve günümüzdeki sorunları ortadan kaldırmaya yönelik mücadelesi ve birlikteliği son derece önemlidir. İmamoğlu'nun ilk toplantımızı İstanbul'da yapmaya yönelik davetini bu açıdan çok önemli buluyor ve birlikteliğimizin yararlı sonuçları olacağına inanıyorum” dedi.

Son Güncelleme: 08.08.2019 10:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15