CHP'li Bekaroğlu'ndan THY soruları: ''Bir yerel siteye aylık 200 bin TL ödeme yapılması normal midir?

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu; THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın talimatıyla, TFF yönetiminde birlikte görev yaptığı Mustafa Temel Bozbağ’a ait olduğu belirtilen bir internet sitesine ödeme yapıldığı iddialarının incelenmesini istedi. Bekaroğlu, "Türk Hava Yolları bu ödeme karşılığında ne tür bir hizmet satın almaktadır?" diye sordu.

11 Temmuz 2021 Pazar 16:21
CHP'li Bekaroğlu'ndan THY soruları: ''Bir yerel siteye aylık 200 bin TL ödeme yapılması normal midir?

CHP Milletvekili Bekaroğlu, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı'nın talimatı ile Tribal Worldwide İnter Aktif Reklam Hiz.Tic. ve San. A.Ş. aracılığıyla Yeni Giresun Gazetesi İmtiyaz Sahibi Fatih Öztürk’e aylık 200 bin TL ‘içerik bedeli’ adı altında ödeme yapıldığı iddialarını TBMM gündemine taşıdı.

SİTEYE 200 BİN, SAHİBİNE 50 BİN TL

Bekaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a yönelttiği sorular şöyle: 

"Medyada yer alan söz konusu haber, iddia ve yorumlar doğru mudur? Türk Hava Yolları bu ödeme karşılığında ne tür bir hizmet satın almaktadır? Bu hizmettin satın alınması için herhangi bir ihale düzenlenmiş midir? Söz konusu haber, yorum ve iddialara konu olaylar Sayın Cumhurbaşkanı'nın bilgisi dahilinde mi olmuştur veya kendilerine bilgi verilmiş midir? Covid-19 pandemisinin en fazla etkilediği kurumlardan biri olan THY’de personelden ücret indirimi dahil tüm fedakarlıkların istenildiği bu dönemde Google aramalarında hiçbir hit trafiğine rastlanmayan, yerel haberler yapan bir internet haber portaline aylık 200 bin TL 'içerik bedeli' adı altında ödeme yapılması normal midir? THY üretilen bu içerikleri nerede kullanmaktadır? Haberde adı geçen Mustafa Temel Bozbağ’ın aynı zamanda THY Spor Kulübü Başkanlığı görevini üstlendiği ve bu görevi karşılığında aylık 50.000 TL ödeme yapıldığı iddiası doğru mudur? Haberde adı geçen şahsa ne tür hizmetleri karşılığında THY Spor Kulübü tarafından aylık 50.000 TL. ödemede bulunulmaktadır? Haberde söz konusu edilen direkt ve dolaylı ödemelerin adı geçen şahısla THY Yönetim Kurulu Başkanı arasındaki arkadaşlık ilişkisinden kaynaklandığı yönündeki iddialar doğru mudur? THY’nin halka açık şirket durumu ve konunun hassasiyetini de dikkate alarak bu haber, yorum ve iddialar ile ilgili olarak herhangi bir inceleme ve soruşturma açılması düşünülmekte midir?"

Son Güncelleme: 11.07.2021 16:24
Anahtar Kelimeler:
THYIlker Aycı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15