CHP'li Emir'den belgenin 'Yalan' olduğunu söyleyen Bakan Koca'ya yanıt

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın “Belge denilen iddia edilen evrağın üzerinde bir tarih yok. Hangi tarih aralığında alındığına dair bir not yok. Bizim kullandığımız programda böyle bir arayüz yok" sözlerine 'tarihi işaretli' yanıt verdi: "Belirti göstermeyen vakaların tabloya dahil edilmediğini de belirterek, iddiamızı doğrulamış oldu."

01 Ekim 2020 Perşembe 09:22
CHP'li Emir'den belgenin 'Yalan' olduğunu söyleyen Bakan Koca'ya yanıt

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, “Belge denilen iddia edilen evrağın üzerinde bir tarih yok. Hangi tarih aralığında alındığına dair bir not yok. Bizim kullandığımız programda böyle bir arayüz yok" sözlerine 'tarihi işaretli' yanıt verdi: "Belirti göstermeyen vakaların tabloya dahil edilmediğini de belirterek, iddiamızı doğrulamış oldu."

Emir, Laboratuvar Bilgi Yönetim Sistemi'ne girilen veriler olduğu öne sürülen belgeye paylaştmıştı. Emir'in paylaştığı 10 Eylül gününe ilişkin belgede, 157 bin 975 kişiye koronavirüs testi yapılmış, bu testlerden 29 bin 377'i pozitif çıkmıştı. Ancak aynı gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aynı gün için açıklanan hasta sayısı 1512'ydi. 

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından Emir'in paylaştığı belgeye ilişkin açıklama yapan Bakan Koca, "Belge denilen iddia edilen evrağın üzerinde bir tarih yok. Hangi tarih aralığında alındığına dair bir not yok. Bizim kullandığımız programda böyle bir arayüz yok" dedi. 

Bunun üzerine CHP'li Emir, sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. Emir, "Sağlık Bakanı, 29 bin 377 vaka iddiamıza yanıt veremedi. Üstüne, belirti göstermeyen vakaların tabloya dahil edilmediğini de belirterek, iddiamızı doğrulamış oldu. 'Tarih yok' dediğiniz belgenin de tarihini işaretledik, buradan bakabilirsiniz" diyerek belgenin tarihi işaretli paylaştı.

Son Güncelleme: 01.10.2020 09:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15