CHP'li Emre: CHP’li Belediyelerin yardımları ailelerin beşte birine ulaşıyor!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yunus Emre Covid-19 salgınıyla işini aşını kaybeden milyonlarca yurttaşımıza belediye yardımlarının can verdiğini ve bu ailelerin nüfusun çok önemli bir oranını oluşturduğunu belirti.

13 Mayıs 2020 Çarşamba 14:17
CHP'li Emre: CHP’li Belediyelerin yardımları ailelerin beşte birine ulaşıyor!

İktidarın engellemelerine karşın, salgının başından bu yana CHP’li Belediyeler tarafından vatandaşlara ulaştırılan yardımların ilgili illerdeki nüfusun yaklaşık beşte birini oluşturduğunu belirten Emre; “yardımlar özellikle kent yoksullarının nefes almasında, yaralarını sarmada merhem oldu” dedi ve ekledi: “CHP’li Belediyeler, nüfusun yaklaşık beşte birine ulaştırdığı yardımlarla, vatandaşa derman oldu!”

Emre salgında işini aşını kaybedenlerin ihtiyaçlarının karşılanması için Belediyelerin yardım çalışmalarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada; “CHP’li Belediyelerin kapsayıcı yardımları, kendilerine özgü organizasyon becerileri, dünyada eşine ender rastlanır yerel yönetim başarı örnekleridir” dedi. 

ERDOĞAN TEŞEKKÜR ETMEK ZORUNDA KALDI!

İktidarın krize karşı açıkladığı ekonomik paketlerin çok yetersiz kaldığını belirten Emre şöyle dedi: “Küresel boyutta yaşanan, ülkemizde hemen her sektörü felç eden salgın, ekonomik krizi çok daha derinleştirmiştir. İktidarın krize karşı açıkladığı ekonomik paketler oluşan tahribatı gidermenin çok gerisinde kalmıştır. Böyle bir ortamda özellikle Türkiye nüfusunun çoğunluğunu oluşturan illerin CHP’li Belediyelerce,  sosyal belediyecilik anlayışında yaptıkları yardımlar, dünyada eşine ender rastlanır başarı örnekleridir. Dayanışmanın en başarılı ve güzel örneklerinin yapıldığı çalışmalardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan da CHP’li Belediyelere teşekkür etmek zorunda kaldı. Bu teşekkür aynı zamanda hakkın ehline teslim edilmesidir.”

SİYASET ÜSTÜ GAYRET, VATANDAŞA HİZMET ANLAYIŞI

CHP’li Belediyelerin salgın süresince yaptıkları çalışmalarla, halkla bütünleşerek çok büyük bir ivme yakaladığını ve her bir belediyenin kendi özgün çevresinde geliştirdikleri başarılı ve yaratıcı çalışmalar ile birbirleriyle yarıştığını ifade etti. Emre açıklamasının devamını şöyle sürdürdü: “Büyük bir felaket karşısında yapılması gereken ortak akılla ve sağduyu ile siyasi tarafgirlik anlayışını bir yana koyarak çalışmak ve vatandaşa hizmet etmektir. Bu anlamda yardımda, hizmette, destekte siyasi çatışma olmamalıdır. Ayrıştırma, kutuplaştırma olmamalıdır.  CHP’li Belediyeler bu sorumluluk ve bilinç içinde şeffaf, etkin ve verimli bir hizmet anlayışı ile ihtiyaç sahiplerinin yanında olmuştur. Yoksul halkın, özellikle de kent yoksullarının yanında olmuştur. Zor durumda olan vatandaşlarımıza iğneden ipliğe akla gelebilecek her türlü yardımları ulaştırmıştır. İşsiz aşsız kalan ailelerimize gıda ve nakit yardımları yapılmıştır. Uzaktan eğitimde bilgisayarı olmayan çocuklara bilgisayar ve internet paketi sağlanmıştır. Bazı belediyeler askıda fatura uygulaması ile bu zor günlerde ihtiyaç sahibi aileler ile hayırseverleri buluşturmuş, bazıları ilinde açılacak işyerlerinin dezenfeksiyonunu, dezenfekte malzemelerini, maske teminini sağlamıştır. Bazı belediyelerimiz salgınla bir kere daha önemi anlaşılan,  milyonlarca fideyi ve tohumu ücretsiz üreticiye vermiştir.”

SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL BİLMEYECEK İLKESİ İLE YAPMIŞLARDIR!

Yapılan yardım çalışmalarının toplum nezdinde kabul görmesinin ve takdir edilmesinin kamuoyu anketlerine de yansıdığını söyleyen Emre sözlerini şöyle sonlandırdı: “Yapılan bazı kamuoyu araştırmaları da göstermektedir ki, CHP’li Belediyelerin yardım çalışmaları yoksul halkın kapısına ulaşmış, ihtiyaç sahiplerini bulmuştur. İhtiyaç sahipleri de kendilerine ulaşan yardımları ifşa olmadan almış, büyük güven ve memnuniyet duymuştur.  Böyle olduğu için de bin bir zorluk içindeki belediyelerimizin yardımları yardımsever vatandaşlarımızın katkıları ile çığ gibi büyümüştür. Bu yardımların muhasebesi de yine belediyelerimizce şeffaf bir şekilde görülebilir durumdadır. Yani birilerinin yaptığı gibi yardım götürdüğü haneyi davul zurna ile reklam edip, gördüğüne anlatan, göremediğine haber salan incitici, kaba bir yöntemle değil! Kamu kurumu olmanın sorumluluğu ile her ihtiyaç sahibi yurttaşa yardımı ulaştırmış, bunu da kültürümüzün düsturu,  sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek ilkesi ile yapmışlardır.” 

Son Güncelleme: 13.05.2020 16:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15