CHP'li Gürer, pazarda vatandaşları dinledi: "Yeter artık, bunalıma girmeye başladık"

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla’da, pazarcı esnafı ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Gürer’e dert yanan vatandaşlar, pahalılıktan yakındı. Bahçesine gübre atamadığını söyleyen bir kiraz üreticisi ise “Yeter artık, bunalıma girmeye başladık!” diyerek, girdi maliyetlerine gelen aşırı zam karşısında çiftçinin mağduriyeti dile getirdi. 

26 Kasım 2021 Cuma 14:01
CHP'li Gürer, pazarda vatandaşları dinledi: "Yeter artık, bunalıma girmeye başladık"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla ilçesinde, CHP ilçe  başkanı Hüseyin Toker partililerle birlikte pazaryerini gezdi. 

Pazaryerinde gördükleri CHP Milletvekili Gürer’e büyük ilgi gösteren vatandaşlar, hayat pahalılığı, temel tüketim ürünleri ve tarımsal girdilere gelen zamlardan yakındı. 

NE OLACAK BİZİM HALİMİZ?

Gübre fiyatlarına gelen aşırı zam nedeniyle bahçesine gübre atamadığını belirten bir kiraz üreticisi, fiyatlarda artışlar akıl almaz artığını söyledi. Bahçesine gübre atamadığı için verim kaybı olacağını  anlatan vatandaş, “Bu kadar da olmaz! Ne hale geldik. Hiçbir şeyin yanına yaklaşılmıyor. Mazot fiyatları aldı başını gidiyor. Bir yere hareket edemiyoruz. Ne olacak bizim halimiz böyle bunalıma girmeye başladık” diye konuştu. 

KÖYÜMÜZE GERİ DÖNDÜK 

Bu yıla kadar İstanbul’da ikamet eden bir vatandaş ise “Yazları Ulukışla’daki köyümüze geliyorduk. Ancak bundan sonra köyümüze yerleşip İstanbul’a gitmemeye karar verdik. Çünkü hayat pahalılığı İstanbul’da daha fazla” dedi. 

SIVI YAĞIN YANINA YAKLAŞILMIYOR 

Sıvı yağ fiyatlarındaki aşırı artıştan dert yanan bir vatandaş ise Tarım Kredi Kooperatifinin marketlerinde 90 lira olan 5 litrelik sıvı yağın, diğer marketlerde 110-130  liraya kadar satıldığını ifade ederek, “Bu pahalılıkta ne yapacağımızı şaşırdık” şeklinde konuştu. 

YOLCU FİYATINI BELİRLEDİKTEN SONRA MAZOTA 5 KEZ ZAM GELDİ 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ilçe pazarının ardından, üyelerinin Ulukışla- Niğde arasında yolcu taşımacılığı yapan Ulukışla Taşıma Kooperatifini ziyaret etti. Kooperatif yöneticileri, Ulukışla- Niğde arasındaki yolcu taşıma ücretini 20 lira olarak belirlediklerini ifade ederek, “Fiyat belirlediğimiz tarihten bu yana akaryakıta 5 kez zam geldi. Biz bu zammı yolcu ücretine yansıtırsak, zaten müşteri yok, boş gidip gelme durumunda kalabiliriz” dedi. 

YOLCU OTOBÜSLERİ BOŞ BEKLİYOR 

Vatandaşın alım gücünün daraldığını söyleyen kooperatif yöneticisi, “Eskiden insanlar alışveriş yapmak için ya da gezmek içinde Niğde’ye gidiyordu. Şimdi zorunlu olmadıkça kimse bir yerden başka bir yer gitmiyor. Dolayısıyla bizim müşteri sayımız da gün geçtikte azalıyor. Yolcu kapasitesi azaldığı için araçlarımız beklemek zorunda kalıyor” diye konuştu. 

KRİZİN FOTOĞRAFI 

CHP Niğde Milletvekili Gürer ise yaptığı açıklamada, hayat pahalılığının her alanda kendini gösterdiğini belirterek, “Nereye gitsek, kime dokunsak pahalılıktan, aşırı fiyat artışından dert yanıyor. Pazar yerleri eskisi kadar kalabalık değil. Bir zamanlar iğne atsanız yere düşmeyecek kadar kalabalık olan Ulukışla ilçe pazarından bugün bir elin parmakları kadar müşteri var. Bu fotoğraf ülkedeki ekonomik krizi net bir şekilde gösteriyor” ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 26.11.2021 14:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15