CHP’li Kaplan’dan Hükümete Çağrı: “Okul Servisçileri Ve Çalışanlarının Sesini Duyun!”

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, 7 aydır süren pandemi tedbirleri ve önlemleri dolayısıyla çalışamayan ve ekonomik anlamda oldukça zor günler yaşayan servis şoförlerinin sorunları ve çözümleri ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Kaplan, açıklamasında “Covid-19 ile birlikte tedbir amacıyla kapanan okullar, okul servis şoförlerini mağdur etti. 7 aydır çalışmayan, evlerine ekmek götüremeyecek duruma gelen okul servisçilerinin mağduriyeti giderilmelidir” dedi.

12 Ekim 2020 Pazartesi 14:04
CHP’li Kaplan’dan Hükümete Çağrı: “Okul Servisçileri Ve Çalışanlarının Sesini Duyun!”

16 Mart’tan beri okul servislerinin çalışmadığını belirten Kaplan, “Uzaktan eğitim ile birlikte servis şoförleri, servis rehber görevlileri boşta kaldı.  Bir türlü karar verilmeyen yüz yüze eğitim mi, uzaktan eğitim mi soruları ve beraberindeki kararsızlık en çok okul servisçilerini vurdu. 200 bini aşkın servis şoförü, 400 bine yakın kişi bu meslekle yaşamlarını sürdürüyor. 7 aydır çalışamamanın yanında, artan araç muayene ücretleri, araç kredileri ile darboğazda giren servisçileri Hükümet görmüyor” ifadelerini kullandı.

KONTAK AÇAMAYAN SERVİSÇİLERİN BORÇLARI KATLANIYOR!
7 aydır çalışmayan okul servisçileri MTV, SGK primleri, araç muayene ve kredi ödemelerinin altında ezildiğinin altını çizen Kaplan, “7 aydır kontak açmayan okul servisçilerimize Hükümet’ten en ufak bir destek gelmedi. Servisçilerimiz ailelerine bakamayacak duruma geldi. Kira, elektrik, su borçlarını bırakın; evlerine ekmek götüremiyor. Üstelik ertelenen kredi borçlarının da erteleme süresi doldu. Esnafımızın kredi borcu var, araç muayene ücreti var, SGK ve vergi borçları var, sigorta, kask, Motorlu Taşıtlar Vergisi borcu var. 7 aydır çalışmayan esnaf, bu borçların altından nasıl kalkacak? Evlerine ekmek dahi götüremeyecek duruma gelen servisçilerimiz için Hükümet acil ve somut adımlar atmalıdır” dedi.

“OKUL SERVİSÇİLERİ VE ÇALIŞANLARINA ACİLEN KARŞILIKSIZ DESTEK VERİLMELİ, TÜM BORÇLARI EN AZ BİR YIL SÜREYLE ERTELENMELİDİR”
Milletvekili Kaplan, Hükümet’e çağrıda bulunarak “Üvey evlat muamelesi gören okul servisçilerimiz ve çalışanlarına karşılıksız destek verilmesi şart olmuştur. Esnafımızın biriken tüm vergi, SGK, MTV, kredi ve sigorta borçları faizsiz olarak en az 1 yıl ertelenmeli ve taksitle ödeme imkânı verilmelidir. Çalışmadığı süre içerisinde tüm okul servisçilerinin araçlarına sigorta muafiyeti uygulanmalıdır. Hükümet, görmezden geldiği 400 bin kişiye ekmek kapısı olan servisçilerine acilen bir ekonomik destek paketi hazırlamalıdır” diye ifade etti.

Son Güncelleme: 12.10.2020 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15