CHP'li Karaca: ‘Davanın Takipçisi Olacağız!’

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca 21 Ekim’de Diyarbakır’da görülmeye başlanacak olan Tahir Elçi Davası ile ilgili açıklama yaptı

20 Ekim 2020 Salı 13:55
CHP'li Karaca: ‘Davanın Takipçisi Olacağız!’

Açıklamasına 28 Kasım 2015 yılında Diyarbakır’da öldürülen Tahir Elçi’yi anarak başlayan Gülizar Biçer Karaca davanın, Tahir Elçi’nin öldürülmesinden ancak  5 yıl sonrasında başlamasına dikkat çekti. ‘Bir Baro Başkanı herkesin gözü önünde öldürüldü ve iddianamesi ancak 5 yıl sonra tamamlanabildi. Tahir Elçi Davası, cezasızlık politikalarının en önemli örneğidir. Soruşturma süreci etkin yürütülmedi. Soruşturmayı yürüten savcı birçok kez değiştirildi. Olay yeri incelemesi ise Elçi’nin yaşamını kaybetmesinden yaklaşık 5 ay sonra yapıldı. Tahir Elçi’nin ölümüne neden olan mermi çekirdeği ise hala bulunamadı.’ Dedi.  

GECİKEN ADALET YARGILAMA SÜRECİNDE TELAFİ EDİLSİN!

Gülizar Biçer Karaca açıklamasına şöyle devam etti. ‘Tahir Elçi iddianamesinin 5 yıl sonra hazırlanıp davanın görülmeye başlanacak olması adaletin gecikmesidir. Umuyoruz ki iddianamenin hazırlanmasıyla geciken adalet, yargılama sürecinde telafi edilir. Yargılama cezasızlık ile sonuçlanmaz.’ Diyen Gülizar Biçer Karaca ‘Cumhuriyet Halk Partisi olarak milletvekillerimiz başta olmak üzere insan haklarını savunan tüm yurttaşlarımızla bu davanın takipçisi olacağız.’ Dedi.

Son Güncelleme: 20.10.2020 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15