CHP'li Kaya: "AKP’yi milletimize şikayet ediyorum"

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM Genel Kurulunda kabul edilen torba yasadaki düzenlemeyle Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye ve TCDD Genel Müdürlüğüne ait önemli limanların işletme hakkının ihalesiz bir şekilde 49 yıla kadar uzatıldığını ifade ederek, “ülkemizin en değerli ve stratejik varlıklarından olan limanlarımızı yandaşlarına ve yabancı sermayeye peşkeş çeken AKP’yi milletimize şikayet ediyorum.” dedi.

06 Ocak 2022 Perşembe 12:13
CHP'li Kaya: "AKP’yi milletimize şikayet ediyorum"

“STOKÇULARA CEZA VAR DEDİLER, YANDAŞLARA ÖDÜL ÇIKTI”

Kaya, “Ekonomi yönetimindeki başarısızlıklarını dış güçlere yıktılar; doları zıplattılar, artan fiyatların ve pahalılığın suçunu esnafa marketlere attılar. Stokçular diye bir düşman yaratıp günlerdir ‘stokçuları cezalandıracağız’ diye propaganda yapıyorlar. Getirdikleri torba yasa teklifinde gördük ki, stokçuları cezalandırıyoruz diyerek gizledikleri düzenlemeyle limanlarımızın işletme hakkını 49 yıla uzatarak yandaşlarını ödüllendirmişler.” dedi.

STRATEJİK LİMANLAR ÖZEL ŞİRKETLERE BIRAKILDI”

AKP’li milletvekillerinin imzasıyla TBMM’ye getirilen ve Genel Kurul’da kabul edilen torba yasadaki düzenlemeyle, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.’ye ve TCDD’ye ait önemli limanlarımızın işletme hakkı süresinin ihalesiz olarak 49 yıla kadar uzatılmasının önü açıldığını belirten Kaya,  “Aralarında Trabzon, Samsun, Ordu, Rize, Sinop, Hopa limanları gibi Karadeniz limanlarımızın yanı sıra Antalya, Mersin, İskenderun ve Tekirdağ gibi stratejik limanların da bulunduğu birçok limanımız adeta yandaşlara ve yabancı sermayeye peşkeş çekilmiştir.” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, TBMM’de AKP ve MHP oylarıyla kabul edilen düzenlemeyle ilgili şunları söyledi:

“YANDAŞLARA VE YABANCI SERMAYEYE KIYAK”

“1997’de 30 yıllığına sözleşmeyle özelleştirilen Rize ve Hopa limanlarının sözleşme süreleri 2027’de doluyor. Yani sözleşmenin bitimine 5 yıl kalmış. 5 yıl sonra AKP diye bir parti mi kalacak? Bir düzenlemeyle ihaleye dahi çıkmadan bu süreyi 2046’ya uzatıyor.

Yine bu düzenlemeyle, 1998 yılında özelleştirilen ve işletmesi Katarlılara devredilen Antalya Limanının 2028 yılında bitecek olan işletme süresi 2047’ye uzatılıyor. 2003’te özelleştirilen ve Albayrak Grubu tarafından işletilen Trabzon Limanının 2033 yılında bitecek olan işletme sözleşmesi 2052 yılına uzatılıyor. 2007’de özelleştirilen ve Singapurlu PSA tarafından işletilen Mersin Limanının 2043 yılında bitecek olan sözleşmesi 2056 yılına uzatılıyor.

Dünyada kamudan ihale alan ilk 10 şirket arasında yer alan yandaş LİMAK’ın işlettiği İskenderun Limanının 2048 yılında bitecek olan işletme hakkı 2061 yılına uzatılıyor.

2018 yılında özelleştirilen Tekirdağ Limanının 2054 yılında bitecek olan sözleşmesi 2067 yılına uzatılıyor.”

“AKP GİDERAYAK MİLLETİN MALINI PEŞKEŞ ÇEKİYOR”

“En geç iki yıl içinde seçim olacak. Yapılan bu düzenlemeyle 2067 yılına kadar süre uzatımı yapılıyor. AKP’nin bu yaptığı milletimizin ve memleketimizin geleceğini ipotek vermektir. Gelecek dönemden umudunu kesen ve kaybedeceğini anlayan AKP, giderayak milletin malını yandaşlarına peşkeş çekmeye devam ediyor. Kamu yararı var diyorlar, yatırım yapılacak diye milleti kandırmaya çalışıyorlar.”

“BU DÜZENLEMEYE EVET DİYENLERİ MİLLETİMİZE ŞİKAYET EDİYORUM”

“Ana muhalefet partisi olarak limanlarımızın işletme süresini haksız bir şekilde 49 yıla çıkarılmasına karşı çıktık ve bu düzenlemeye ‘ret’ oyu kullandık. Vatanını seven kimse ülkemiz için stratejik öneme sahip olan limanlarımızın bu şekilde yandaşlara ve yabancı sermayeye peşkeşine evet demez. Bu düzenlemeyi TBMM’ye teklif edenleri ve gece yarısı 00:10'da yapılan oylamada kabul yönünde oy verenleri milletimize şikayet ediyorum.”

Son Güncelleme: 06.01.2022 12:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15