CHP'li Kayışoğlu; “Gençlerin futbol sahasına kıymayın”

CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Avukat Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Ortaköy mahallesinde gençlerin futbol sahası olarak kullandıkları alanı satışa çıkaran Orhangazi Belediyesi’ne çağrıda bulunarak “Gençlerin futbol sahasına kıymayın” dedi.

15 Mayıs 2020 Cuma 12:28
CHP'li Kayışoğlu; “Gençlerin futbol sahasına kıymayın”

Orhangazi’de esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen CHP’li Kayışoğlu, “Eczacılar Günü” nedeniyle ilçedeki eczacıları kutlarken, “Çiftçiler Günü” nedeniyle de Orhangazi Ziraat Odasını ziyaret ederek zor şartlar altında üretim yapan çiftçilere destek mesajı verdi.

CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Avukat Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İlçe Başkanı Ender Teke ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Orhangazi’de bir dizi ziyarette bulundu.

Eczacılar Günü nedeniyle ilçedeki eczaneleri gezen Kayışoğlu, salgın sürecinde özveriyle görev yapan eczacıları kutlarken, Çiftçiler Günü nedeniyle de Ziraat Odası Başkanı Hasan Cevizlidere’yi ziyaret ederek her türlü zorluğa karşın ekip biçmeye çalışan üreticileri kutladı.

Ortaköy’de futbol sahası olarak kullandıkları alanın satışa çıkarılmasına karşı kampanya başlatan gençlere de destek veren Nurhayat Altaca Kayışoğlu, burada yaptığı konuşmada Orhangazi Belediyesine seslenerek “Gençlerin sesine kulak verin ve bu satıştan vazgeçin” çağrısında bulundu.

2014 yılında çıkarılan Büyükşehir Yasasının doğru olmadığını savunduklarını ve şimdi bunun daha iyi anlaşıldığını belirten Kayışoğlu şunları söyledi;

“Büyükşehir yasasıyla birlikte köylerin malları, mülkleri ve taşınmazları belediyelere geçti. Daha sonra bu taşınmazların çoğu satıldı ya da kiraya verildi. Bursa, bu satışları yoğun olarak yaşadı. Biz, baştan beri bunun doğru olmadığını söyledik.

Bugün de bu yanlışın bir başka örneğiyle karşı karşıyayız. Ortaköy’de geçmişten bugüne büyüklerin ve gençlerin futbol oynayarak sosyalleştikleri, yaşanmışlıkların ve anıların olduğu yaklaşık 10 dönümlük alan belediye tarafından satışa çıkarılmıştır. Gençler burasının satılmasını istemiyorlar. Bu en doğal haklarıdır. Anayasal haklarıdır. Spor yapmak, sağlıklı ve dinç yaşamak istiyorlar. Satılmak istenen bu taşınmazların maddi olduğu kadar manevi değeri de vardır. Köylerde gençlerin kalmadığı, tarımın yapılmadığı, göçle birlikte çarpık kentleşmenin ve işsizliğin arttığı bir dönemde köyden kente göçü durdurmak için, üretim ve istihdam için bu tür alanlara ihtiyaç varken belediyenin burayı satışa çıkarması doğru değildir. Tam tersine bu alanları korumak ve sosyal projelerle daha da geliştirerek göçün önüne geçmek gerekir.

Öte yandan burada yaşayanların, gençlerin, köylülerin düşüncelerinin hiç mi önemi yoktur. Satış kararı alınırken bu vatandaşlarımıza niye sorulmamaktadır, gençlerin düşünceleri neden dikkate alınmamaktadır? İnanıyoruz ki gençlerimiz seslerini duyuracaklardır ve belediye de bu sese kulak verecektir. Olması gereken budur, demokrasi ve katılımcılık bunu gerektirir. Ben de gençlerimizin bu çabasını destekliyor ve Orhangazi Belediyesini bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum.”

Son Güncelleme: 15.05.2020 12:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15