CHP'li Kılıç: Kadınlara ‘it’ diyen ortaokul müdürü hakkında gereken yapılana kadar bu işin takipçisi olacağız

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi CHP'li Sevda Erdan Kılıç, Kahramanmaraş’ın Andırın İlçesi’nde kadınlara “it” diyen ortaokul müdürünün, öğretmen olarak atanmasından 3 ay sonra yeniden müdür yardımcısı yapılmasını eleştirdi. Kılıç, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a “Salih Orçan hakkında, söz konusu ifadeyi kullandıktan kaç gün sonra idari soruşturma açılmıştır? “Birileri sessizce bu işin üzerini kapatacaklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar; o şahıs hakkında gereken yapılana kadar bu işin takipçisi olacağız” dedi.

10 Ocak 2021 Pazar 12:50
CHP'li Kılıç: Kadınlara ‘it’ diyen ortaokul müdürü hakkında gereken yapılana kadar bu işin takipçisi olacağız

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, konuyla ilgili hazırladığı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Kılıç, Salih Orçan’ın, Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü iken, kendisini arayan eski bir öğrencisi ile arasında geçen diyaloğu anlatan, “Bir gün eski bir öğrencim beni aradı. Hocam ben evlenmeye karar verdim. Çalışan bir bayan mı alayım yoksa çalışmayan bir bayanla mı evleneyim dedi. Ben de fark etmez sonuçta bir it alacaksın. Sen iyisi paralı it al dedim” tweeti attığını aktardı. 

“KADINLAR ADINA O ŞAHIS HAKKINDA GEREĞİNİN YAPILMASINI BEKLEMEKTEYİZ”

Gelen çok yoğun tepkiler üzerine Müdür Salih Orçan’ın tweetini sildiğini ve bir köy okuluna öğretmen olarak atandığını belirten Kılıç şöyle dedi: 

“Müdür köy okuluna atanınca bizler gibi bütün Maraşlılar ve Andırınlılar da kadınlara yönelik çok ağır ifadede bulunan bu kişinin, bu ifadesinden dolayı cezalandırıldığını ve bir daha yönetici yapılmayacağını düşündü. Ancak bu şahıs, 3 ay sonra adeta ödüllendirilerek Andırın İlçesi’nin en gözde okulu olan Atatürk Ortaokulu’na müdür yardımcısı olarak atanıyor. Bu şahsı koruyan kurum veya kurumlar ile kişi ya da kişiler, muhtemelen üç ay içerisinde bu olayın unutulacağını düşünmüş olmalılar ki sadece üç aylık beklemenin ardından onu tekrar yönetici yapıyorlar. Ama bir kadın, bir anne ve bir insan olarak benim ve bütün toplumun; o şahsın kadınlara yönelik bu çok ağır ifadeyi kullanmasını unutacağımızı düşünerek yanıldılar. O ifadeyi kabul edebilmemiz mümkün değildir.”

İŞLEM YAPILANA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Andırın Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Salih Orçan’ı müdür yardımcısı yapmak yerine, idari soruşturma kapsamında hemen açığa alması gerektiğini belirten Kılıç, “Birileri sessizce bu işin üzerini kapatacaklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar; o şahıs hakkında gereken yapılana kadar bu işin takipçisi olacağız” dedi.

EĞİTİM BAKANI SELÇUK’A SESLENDİ: KADINLARI AŞAĞILAMASINA NE DİYECEKSİNİZ?

“Buradan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sesleniyorum” diyen CHP Milletvekili Av. Kılıç, şunları belirtti:

“Sayın Selçuk, siz bakan olmanın yanı sıra, hatta ondan daha öncelikli olarak eğitimcisiniz. Bu nedenle eğitim camiasının sorunlarını iyi bildiğinizi düşünüyoruz. Eğitim camiasının en öncelikli konularından birisi, nitelikli ve kaliteli, öğrencilerine örnek olabilecek öğretmenlerin sayıca fazla olmasıdır. Bu sayı ne kadar fazla olursa ülke eğitimimiz de o kadar başarılı olur. Sayın Bakan; evlenmek isteyen eski öğrencisinin görüşünü sorduğu bir öğretmenin ona cevap verirken, kadınları bu derece aşağılamasına, küçük düşürmesine, hor görmesine ne diyeceksiniz? Başarılı olduğunu düşündüğünüz için müdür yaptığınız ‘bu derece kirli zihniyetteki’ bir şahıs acaba öğrencilerine, eğitim camiasına ne gibi bir katkı verebilmektedir, nasıl öğrencilerine örnek olabilecektir? İnşallah örnek de olmaz. Bu zihniyetle kız ve erkek öğrenciler arasındaki eşitliği nasıl sağlayacaktır? Dışarıda on binlerce pırıl pırıl öğretmen kardeşimiz atama beklerken, öğrencilerimizin kötü zihniyetli Salih Orçan’dan öğreneceği hiçbir bilgiye ihtiyacı yoktur. Çok yoğun tepki gelince görevden alıyorsunuz ama üç ay sonra tekrar gözde bir okula yönetici yapıyorsunuz. Neden? Acaba Maraş’ta, Andırın’da o şahsı birileri mi korumaktadır?”

Son Güncelleme: 10.01.2021 12:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15