CHP'li Öztunç: ''Ecevit'i anmadan Kıbrıs Türklerinin mücadelesi anılamaz''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, partisi adına siyasi parti yöneticileri ile bayramlaşma programında; Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın KKTC'ye yaptığı ziyarete değindi. Öztunç, "Biz rahmetli Ecevit'i anmadan Kıbrıs Barış Harekatı'nın, Kıbrıs Türklerinin mücadelesinin anılamayacağına inanıyoruz" dedi.

21 Temmuz 2021 Çarşamba 17:04
CHP'li Öztunç: ''Ecevit'i anmadan Kıbrıs Türklerinin mücadelesi anılamaz''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, CHP’nin siyasi partilerle bayramlaşma programında; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Temmuz 1974'te yapılan Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde adaya yaptığı ziyarete isim vermeden değindi.

Öztunç, özetle şunları söyledi:

"Dün Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47. yıl dönümüydü. Kıbrıs'ın Barış Bayramı'nı ben de kutluyorum. Rahmetli Genel Başkanımız Sayın Bülent Ecevit'i ve dönemin Başbakan Yardımcısı ve hükümet ortağı Sayın Necmettin Erbakan'ı ve KKTC'nin saygı değer Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı minnetle, saygıyla anıyoruz.

Bülent Ecevit genel başkanımız, Kıbrıs’ın dağlarına, derelerine milliyetçiliği yazdıran bir isimdir. Birileri gibi milliyetçiliği duvar yazısı gibi görmemiştir. Milliyetçilik nasıl olur, nasıl milliyetçi olunur, milli politika nasıl yapılır, nasıl milli ve yerli olunur bunu en iyi yapan isim rahmetli genel başkanımız Bülent Ecevit’tir.

Bugün birileri Bülent Ecevit’i anmak istemiyor olabilirler. Birileri Kıbrıs Barış Bayramı’nda, Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıl dönümünde KKTC’de Ecevit’i anmak istemiyor olabilirler. Ama, tarihin bir gerçeği vardır, Kıbrıs fatihi Bülent Ecevit’tir.

Onların çabası ile Kıbrıs Türkü'nün yaşadığı çileye son verildi.

KKTC'nin bir devlet olarak tanınması için devlet, millet olarak üzerimize düşeni yapmak durumundayız. Bu işin siyaseti, siyasi partisi olmaz. Birileri rahmetli Ecevit'i anmayabilir, hatırlamayabilir ama biz rahmetli Ecevit'i anmadan Kıbrıs Barış Harekatı'nın, Kıbrıs Türklerinin mücadelesinin anılamayacağına inanıyoruz"

Son Güncelleme: 21.07.2021 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15