CHP'li Öztunç'tan yangın bölgesine uçakla gelen Erdoğan'a tepki: ''Yurttaş yangın söndürme uçağı beklerken, Erdoğan’ın uçağını gördü''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 gündür yangının sürdüğü Antalya’ya uçakla geldiğini ve helikopterle gezdiğini açıklayarak, “Yurttaşlar yangın söndürme uçağını beklerken, Tayyip Erdoğan’ın uçağını gördü” dedi. Öztunç, “Erdoğan helikopterden izleme aşağı in, köylünün yanına git. Yaşadıklarını hissetmeye çalış… Devlete bir tane yangın söndürme uçağı almadın, yazıklar olsun sizlere” diye konuştu.

31 Temmuz 2021 Cumartesi 17:20
CHP'li Öztunç'tan yangın bölgesine uçakla gelen Erdoğan'a tepki: ''Yurttaş yangın söndürme uçağı beklerken, Erdoğan’ın uçağını gördü''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve beraberindeki CHP heyeti, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Afet Koordinasyon Merkezi’nde, can kaybı sayısının 5’e yükseldiği yangınla ilgili basın toplantısı düzenledi.

CHP’li Öztunç, dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yangını yerinde gözlemlediğini ve mağdurları dinlediğini hatırlattı. Öztunç, Manavgat yangının 72 saattir söndürülemediğini vurgulayarak, “Manavgat’ta gökyüzü artık mavi değil kızıl, kızıl” dedi. Öztunç, yangının karadan söndürülemeyeceğine dikkat çekerek, “Bu yangının havadan yangın söndürme uçakları ve helikopterleri ile söndürülmesi gerekiyor. Biz bunları söyleyince hükümet kızıyor, bakanlar kızıyor. Çeşitli açıklamalar yapıyor, savunma geliştiriyorlar” diye konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “Türk Hava Kurumu’nun uçakları antika” sözünü anımsatan Öztunç, bu uçakların yurt dışında kullanıldığını vurgulayarak, “Siz entrikacısınız, entrikacı. Beceriksizliğinizi gizlemek için entrika yapıyorsunuz” dedi.

Öztunç, diğer ülkelerde yangına karşı söndürme uçaklarının her an hazır tutulduğunu söyleyerek, “Peki Türkiye’de var mı? Devlete ait bir tane uçak yok” diye dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya’ya uçakla geldiğini ve yangın bölgesini helikopterle gezdiğini belirten Öztunç, “Yurttaşlar yangın söndürme uçağını beklerken, Tayyip Erdoğan’ın uçağını gördü. Yahu vicdan! Böyle bir günde, bari uçakla gelme. Karayolunda gelsen ne olur. İlla tepeden mi bakacaksın millete” diye tepki gösterdi.

“KÖYLÜNÜN YANINA İN, ANLAMAYA ÇALIŞ”

Öztunç, “Erdoğan helikopterden izleme aşağı in, köylünün yanına git. Yaşadıklarını hissetmeye çalış… Biz devlete bir tane yangın söndürme uçağı almadın, yazıklar olsun sizlere diyorum” diye konuştu.

Öztunç, trafik polislerinin araçlarda yangın söndürme ekipmanları olmadığında yurttaşlara ceza yazacağını kaydederek, “Ama Türkiye’de bir tane yangın söndürme uçağı yok. Cezayı kim kesecek. Bu vatandaşlar kesecek” dedi.

“İNSANLARIN GELECEĞİ YANIYOR”

Öztunç, Manavgat’ta yangınlar devam ederken Türk Hava Kurumu uçaklarının kullanılması çağrısında bulunarak, kurumdan ayrılan pilotların da görev çağrılması gerektiğini söyledi. Öztunç, yangını söndürmek için yurt dışından da uçak talep edilebileceğini vurgulayarak, “Ya insanların geleceği yanıyor, geleceği” diye durumun ciddiyetini anlattı.

“EY AKP NE OLDU?”

Öztunç, eski Bakan Veysel Eroğlu’nun Türk Hava Kurumu uçaklarının İsrail’deki yangını söndürdüğünü açıkladığını anımsatarak, “Ey AKP ne oldu da 5 yıl önce yangını söndüren uçakları bugün kullandırmıyorsun” diye iktidara seslendi.

Öztunç, yurttaşların ahırları yanan Antalyalı yurttaşlara hayvanlarını beslemesi için saman bile gönderdiğini kaydederek, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin depolarının gıda ile dolduğunu açıkladı. Öztunç, yurttaşlara artık beyaz eşya ve mobilya yardımı yapma çağrısı yaptı.

Öztunç, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ve diğer illerdeki belediyelerden gelen personelin yangını söndürme çalışmalarına katıldığını açıkladı.

Son Güncelleme: 31.07.2021 17:28
Anahtar Kelimeler:
ErdoğanAli ÖztunçChpThk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15