CHP’li Şahin; “Atatürk, Türk Milletinin Birlik ve Beraberliğini Sağlayan En Büyük Değerimizdir!”

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Ayasofya’nın Atatürk’e hakaret merkezi haline getirildiğini söyleyerek, “ Vatandaş ekonomik kriz ve yüksek borçla mücadele etmeye çalışırken, bazı hainler ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okumaya ve hakaret etmeye kalkışıyor. Atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı davrananlara işlem yapılmadığı gibi sarıklı amiraller görev yapmaya devam ediyor, FETÖ mağduru, vatansever amirallere ise elektronik kelepçe takılıyor.” dedi.

04 Haziran 2021 Cuma 12:00
CHP’li Şahin; “Atatürk, Türk Milletinin Birlik ve Beraberliğini Sağlayan En Büyük Değerimizdir!”

Geçtiğimiz hafta Ayasofya’da yaşananların, kendini bilmez bazı meczup imamların görevlerinin aksine milli birlik ve beraberliğimizi zedelediğini, toplumsal ayrışmalara neden olduğunu vurgulayan Şahin, “ Ayasofya resmen Atatürk’e hakaret etme merkezi haline getirildi. Ayasofya’nın açılışında Diyanet işleri başkanı elinde kılıçla mimbere çıkıyor ve lanet okuyor. Dinimiz iyiliği, güzelliği ve adaleti emrederken Diyanet işleri başkanının ağzına  lanetli sözleri alması bulunduğu makama hiç yakışmıyor. Daha sonra göreve gelen Ayasofya Başimamı ise Atatürk ilke ve inkılaplarının omurgasını oluşturan laikliğin kaldırılması yönünde fetva veriyor. Geçtiğimiz hafta ise yine bir meczup Mustafa Demirkan isimli bir kişi, Atatürk’e zalim ve kafir demeye kalkışıyor. Devletin zirvesinde bulunan, göreve gelirken Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağına dair şeref ve namusları üzerine yemin etmiş olan AKP Genel Başkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve bakanların yüzüne bakarak bu çirkin sözlerini söylüyor ve bu kişilerin hiçbirinden itiraz gelmiyor. Bu kişilerin hiçbiri yemininin gereğini yerine getirmiyor. Bizler de haklı olarak soruyoruz, siz Ayasofya’yı Atatürk’e hakaret etmek için mi açtınız? Bu yaşananların tüm sorumlusu bu meczupları cesaretlendiren AKP ve yarattığı zehirli siyasi iklimdir.” ifadelerini kullandı. 

Cumhuriyet ve Atatürk düşmanlarının geçmişte tarihin derinliklerine gömüldüğünü de hatırlatan Şahin şunları söyledi, “ Nasıl ki Kurtuluş Savaşı sırasında Atatürk ve Kuva-yi Milliye kuvvetleri için ölüm fetvası veren Mustafa Sabri, düşmanla işbirliği yaparak kurtuluş mücadelemizi engellemeye çalışan İskilipli Atıf, Şeyh Sait ve Derviş Mehmet gibiler tarihin karanlığına gömüldülerse, bugünküler de karanlıklara gömüleceklerdir. Bu hain meczuplar unutmasınlar ki Ayasofya'yı, İstanbul'u, Türkiye'yi düşman işgalinden kurtaran, bu gök kubbe altında ezanın okunmasını, milletin alnının secdeye gelmesini sağlayan Mustafa Kemal Atatürk'tür ve Atatürk Türk Milletinin birlik ve beraberliğini sağlayan  en büyük değerdir. Ayasofya'yı karanlık zihniyetleriyle kirleten meczuplar şunu bilsinler ki: Mustafa Kemal Paşa, Anadolu topraklarında asla yenilmedi ve yenilemez. Geçmişte tarihin karanlıklarında gömülen hainler gibi bu meczuplar da hukukun önünde hesap verecekler. 

Son Güncelleme: 04.06.2021 13:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15