CHP’li Şahin: “Balıkesir Devlet Hastanesi Koruma Altına Alınsın!”

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kültür ve Turizm Bakanlığı 2022 yılı bütçe görüşmeleri esnasında yaptığı konuşmada; Balıkesir Devlet Hastanesi’nin kültürel varlık olarak tescil edilmesi çağrısında bulundu.

23 Kasım 2021 Salı 10:39
CHP’li Şahin: “Balıkesir Devlet Hastanesi Koruma Altına Alınsın!”

Şahin, “1950’li yılların başından itibaren ilimize hizmet eden Balıkesir Devlet Hastanesi, kültürel ve tarihsel önem arz etmektedir. Balıkesirliler bu binanın anıtsal bir yapı olarak tescillenerek koruma altına alınmasını ve ranta kurban edilmemesini talep ediyorlar.” dedi.

Siyasi Müdahale Var!

Balıkesirlilerin Devlet Hastanesi’yle duygusal bağları olduğunu ve Balıkesirlilerin hafızalarında önemli yer edindiğinin altını çizen Şahin, “Atatürk Şehir Hastanesi’nin açılmasıyla birlikte Balıkesir Devlet Hastanesi neredeyse atıl hale getirildi. Son yıllarda Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programında Balıkesir Devlet Hastanesi Ek Binası için ödenek ayrılmış olmasına rağmen henüz bir çivi dahi çakılmadı. Belli ki birileri bu hastanemizin iyice atıl hale getirilip yıkılmasını istiyor. Tipik Cumhuriyet mimarisi özelliğiyle kente kimlik kazandıran bu bina, pek çok Balıkesirli hemşerilerimizin hafızalarında derin hatıralara sahiptir. Devlet Hastanesinin tarihsel değerini tescil ettirmek için Balıkesir Mimarlar Odası, Balıkesir Devlet Hastanesi’nin anıtsal bir değer taşıdığını tescil etmek amacıyla Kültür Varlıkları Kurulu’na başvuruyor ancak siyasi bir takım müdahalelerle tescil işlemi gerçekleştirilmiyor. Balıkesirimizin tarihi ve kültürel miraslarından birisi olarak görülen Balıkesir Devlet Hastanesinin yıkılarak rant alanına çevrilmesine hemşerilerimizin gönlü el vermeyecektir. Hemşerilerimizin gönlünde Balıkesir Devlet Hastanesi anıtsal bir yapı olarak zaten tescil edilmiştir ancak bunun resmiyet kazanması beklenmektedir.” ifadelerini kullandı.

Devlet Tiyatroları Balıkesir’de Kalıcı Olsun

Balıkesir’e kalıcı Devlet Tiyatrosu kazandırılması konusunda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’dan bir kez daha destek isteyen Şahin şunları söyledi; “ Dört bütçedir her dönem Devlet Tiyatroları’nın Balıkesirimizde kalıcı kadrolara sahip olması talebinde bulunuyoruz. Bu konuda Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Bakanlık nezdinde resmi girişimlerde bulunduk, ancak sonuç alamadık. Balıkesir’de tiyatro kültürünün yerleşmesi, sanat ve estetik duygularının gelişmesi adına bu hizmetin Balıkesirlilerimizle buluşturulması talebimizi ısrarla sürdüreceğiz. Bu konuda siyasi görüş ayrım yapmaksızın tüm kent yöneticilerinden destek bekliyoruz.”

Son Güncelleme: 23.11.2021 10:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15