CHP’li Şahin; “Pandemi Siyasi Şova Dönüştürüldü, Bedeli Vatandaş Ödüyor!”

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Covid-19 salgın yönetimini eleştirdi. Şahin, “Pandemiyle samimi olarak ortak mücadele verilmesi gerekirken, pandemi siyasi şov malzemesi haline getirildi. Aşıdan ümidini kesen vatandaş yurt dışına aşı turlarına yönlendiriliyor.” dedi.

14 Nisan 2021 Çarşamba 13:49
CHP’li Şahin; “Pandemi Siyasi Şova Dönüştürüldü, Bedeli Vatandaş Ödüyor!”

Siyasi Şov Uğruna Vatandaşın Hakkını Yediler 

Salgının hemen başında Liderler Toplantısının yapılmasını ve Ekonomik Sosyal Konsey’in toplanması gerektiğini ifade eden Şahin, merkezi hükümet ile yerel yönetimlerin eş güdüm halinde çalışması gerektiğini ancak muhalefet belediyelerinin vatandaşa yaptığı yardımların engellendiğini savundu. 
Vatandaşın uyması gereken tedbirlere iktidar mensuplarının uymadığını ve salgının böylece kolayca yayıldığının altını çizen Şahin, “400 bin kişiyle Ayasofya Camii açılışı yaptılar. Cenazelere 30 kişiden fazla katılım olmayacak denmesine rağmen iktidar mensupları binlerce kişilik cenaze törenlerine katıldı. AKP ise lebalep kongrelerini tüm Türkiye’de yapmaya devam etti. AKP pandemi döneminde dahi bir takım ayrıcalıklara sahip olurken, bir takım AKP’liler mevcut iktidarın propagandası uğruna özel ambulans uçaklarla yurt dışından getirilerek tedavi edildiler. İzmir’de Aslı Özkısırlar gibi kronik hastalıklara sahip vatandaşlarımız hastanelerde yatak bulamazken ve hayatlarını kaybederken, bir takım zümreler siyasi şov uğruna, devletin ambulans uçaklarını taksi niyetine kullanmaya devam ettiler.” ifadelerini kullandı. 

Bizde Aşı Yok, Parası Olan Yurtdışında Yaptırsın! 

AKP iktidarı döneminde yerli aşı üretiminin sonlandırıldığını ve Türkiye’nin aşı temininde yurt dışına bağımlı hale getirildiğini hatırlatan Milletvekili Şahin şunları söyledi; 
“Türkiye’de 3 ayda nüfusun ancak yüzde 10’u aşılanabildi. Böyle giderse toplumsal bağışıklık için en az 2 yıl beklememiz gerekecek. Bakanlık yeteri kadar aşı temin edemeyince yeni fırsatçılara gün doğdu. Kişi başı 700 Euro’dan başlayan fiyatlarla Sırbistan, Rusya gibi ülkelere Covid aşı turları ilanları yayınlanmaya başlandı. Sağlık Bakanlığı’ndan bu konuyla ilgili tek bir açıklama dahi gelmedi. Yerli aşı Nisan ayında üretilecekti, o da başarılamadı. Artık aşıda geldiğimiz nokta; bizde aşı kalmadı, parası olan yurt dışında yaptırsın! Bu turların ve aşıların güvenilirliği ise ayrı sorun teşkil etmektedir. Bu aşılar güvenilir mi? Aşıyı yaptıracak olanların sağlığından kim sorumlu olacak? Aşı yan etki oluşturduğu takdirde ne gibi önlemler kim tarafından alınacak? Sağlık Bakanlığı salgını yönetemedikçe, bedelini vatandaş ödemeye devam ediyor.”                                                                                                 
                                                  

Son Güncelleme: 14.04.2021 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15