CHP'li Sümer'den Kızılay'a Çağrı

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, koronavirüs salgınında yeteri kadar devreye girmemekle eleştirilen Kızılay’a çağrı yaptı. Sümer, Kızılay’ın yurtdışındaki çalışanlarının Türkiye’ye çağrılmasın, 65 yaş üzerindeki vatandaşların ihtiyaçların karşılanmasını ve sokağa çıkmamaları konusunda uyarılması görevini de güvenlik ve belediye görevlileri yerine Kızılay gönüllüleri tarafından yapılmasını istedi.

30 Mart 2020 Pazartesi 14:20
CHP'li Sümer'den Kızılay'a Çağrı

Sümer yaptığı yazılı açıklamada etkisini artıran koronavirüs salgınına karşın iktidarından muhalefetine, sivil toplum kuruluşlarından her vatandaşa kadar herkesin büyük sorumlulukları olduğunu belirtti. 

“HERKES TÜM İMKANLARINI SEFERBER EDİYOR”
Sivil toplum kuruluşunun tüm imkanlarını seferber ettiğini,  sanatçıların ve sporcuların yardım faaliyetlerinde bulunduğunu anımsatan Sümer, CHP olarak kendilerinin de yakından takip ettikleri sürece hem önerileriyle hem belediyelerin çalışmalarıyla dahil olduklarını kaydetti.

KIZILAY NEREDEYDİ?” 
Sümer, yaşananın bir afet olduğunu ve afetlerde en aktif görevin Kızılay tarafından yerine getirilmesinin beklendiğini ifade ederek “Kızılay’ı ne salgın başladığında ne de yayıldığında görebildik. Afetlere ilk müdahale etmesi gereken Kızılay, ancak kamuoyu baskısı oluştuktan sonra bir yardım kampanyası başlattı” dedi. 
Türkiye’nin acilen maske ihtiyacı olduğu bir dönemde Kızılay’ın başka ülkelere maske ve gıda yardımında bulunduğuna dikkat çeken Sümer şöyle devam etti:

“KİMSENİN ARPALIĞI VE ARKA BAHÇESİ OLAMAZ” 
 “Kamuoyunun gündemine son olarak Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş tarafından kendilerine yapılan 8 milyon dolar tutarındaki bağışı Ensar Vakfı’na aktarmasıyla, yöneticilerinin aldıkları yüksek maaşlarla gündeme gelen Kızılay işlevini kaybetmek üzeredir. 
1868 yılında kurulan, savaşlarda ve afetlerde halkımızın yanında olan Kızılay, kimsenin arka bahçesi ve arpalığı olamaz. Bu ülkenin en büyük değerlerinden biri olan Kızılay’ın itibar kaybetmesine izin veremeyiz. 

Buradan çağrı yapıyorum:
Kızılay, yurtdışındaki personelini acilen Türkiye’ye çağırmalıdır. 65 yaş üzerindeki vatandaşların ihtiyacının karşılanması ve sokağa çıkmamaları konusunda uyarılma görevini güvenlik ve belediye görevlileri yerine Kızılay gönüllüleri yapmalıdır.”

Son Güncelleme: 30.03.2020 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15