CHP'li Torun, selin vurduğu Rize'den seslendi: "Artık yetkililerin bu konuya bir çözüm bulması gerekiyor"

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, bölge milletvekilleriyle birlikte sel felaketi yaşanan Rize’de incelemelerde bulundu. Bölge insanının aynı sorunla her yıl karşılaştığını belirten Torun, "Artık yetkililerin bu konuya kesinlikle bir çözüm bulması gerekiyor" dedi.

15 Temmuz 2021 Perşembe 20:24
CHP'li Torun, selin vurduğu Rize'den seslendi: "Artık yetkililerin bu konuya bir çözüm bulması gerekiyor"

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, bölge milletvekilleriyle birlikte sel felaketi yaşanan Rize’de incelemelerde bulundu. Bölge insanının aynı sorunla her yıl karşılaştığını belirten Torun, "Artık yetkililerin bu konuya kesinlikle bir çözüm bulması gerekiyor" dedi.

Seyit Torun, CHP İl Başkanı Saltuk Deniz, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ve Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ile birlikte Rize’nin Çayeli ve Güneysu ilçeleri ile Muradiye beldesinde sel felaketinden zarar gören vatandaşları ziyaret etti. Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi'ye ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten CHP heyeti, bölgede incelemelerde bulundu. 

"ŞEHİR MERKEZİNDE BİRÇOK İŞYERİ SU ALTINDA KALMIŞ"

Daha sonra ANKA Haber Ajansı'na bir açıklama yapan Seyit Torun, "Çayeli'nde özellikle taşkınlardan dolayı belli evlerde ciddi zararlar olmuş. Birçok insan mağdur olmuş. Onları ziyaret ettik, evlerini ve işyerlerini. Ardından tekrar Güneysu'ya geldik. Orada da gerçekten büyük bir tahribat olmuş. Özellikle şehir merkezinde birçok işyeri su altında kalmış. Can kayıpları da var" diye konuştu.

"YETKİLİLERİN SEL BASKINLARINA ÇÖZÜM BULMASI GEREKİYOR"

Muradiye'de sağanak yağış sonucu oluşan sel ve heyelanın neden olduğu tahribatı incelediklerini söyleyen Torun, "Burada da 2 can kaybımız var. 1 kişi halen heyelan altında. Şu anda arama kurtarma çalışmaları yapılıyor. Gerçekten çok üzgünüz. Gezdiğimiz yerlerde gördük ki her yıl aynı şeyleri görüyor ve konuşuyoruz. Geliyoruz, geçmiş olsun diliyoruz, ölenlerimize rahmet diliyoruz, taziye dileklerimizi sunuyoruz ve dönüyoruz. Artık yetkililerin bu konuya kesinlikle bir çözüm bulması gerekiyor" dedi. 

"SAMSUN, ORDU, GİRESUN, TRABZON, RİZE, ARTVİN YAŞIYOR HER YIL BU SORUNLARI"

Sel ve heyelana karşı önlem alınması konusunda vurgu yapan Torun, "Yaraları sarıyoruz, acıları gideriyoruz demekle olmuyor. Her yıl Karadeniz bu felaketi yaşıyor. Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin yaşıyor her yıl bu sorunları. Her yıl canlarımızı veriyoruz. Ciddi bir bedelle karşı karşıyayız. Buraların artık planlamasının yapılıp özellikle suyun akışını değiştirecek veya geçmişte kurumuş dereler ve su yataklarının yeniden rehabilite edilerek bundan sonraki oluşabilecek felaketlerin önüne geçmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

"ÜZERİNDEN SİYASET YAPACAĞIMIZ BİR KONU DEĞİL"

Karadeniz'de yurttaşların her yağmur yağışında kaygı duyduğunu ifade eden Torun, şöyle devam etti:

"Artık bu olayları yaşamamamız lazım. Bu yüzyılda bunları yaşamamamız lazım. Eğer Meclis'ten karar çıkarmak, yasa çıkarmak gerekiyorsa biz buna hazırız. Yapılması gereken çalışmalar varsa biz buna hazırız. Çünkü bu üzerinde siyaset yapacağımız bir konu değil. Acımız da sevincimiz de ortak. Bu yüzden bir an önce bu konulara çözüm üretmek zorundayız. Her yıl bu acıları yaşamayalım, tedbirimizi önceden alalım." 

Bu arada Çayeli, Güneysu ve Muradiye'ye çevredeki ilçe belediyelerinden destek sürüyor. Fındıklı Belediye Başkanı CHP'li Ercüment Şahin Çervatoğlu, dün akşam belediyenin iş makineleriyle birlikte sel felaketinin yaşandığı bölgeye giderek Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi’ye destek verdi. MHP'li Çiftçi, CHP'li Çervatoğlu'na desteğinden dolayı teşekkür etti. 

Son Güncelleme: 15.07.2021 20:26
Anahtar Kelimeler:
ChpSeyit Torun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15