CHP’li Yeşil; “Vatandaşın İş Bulma Umudu Azalıyor”

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, TÜİK tarafından açıklanan işsizlik rakamlarını değerlendirerek, “ vatandaşın iş bulma umudunun tükendiğini” söyledi.

02 Mart 2020 Pazartesi 15:25
CHP’li Yeşil; “Vatandaşın İş Bulma Umudu Azalıyor”


İş bulma umudunun azalmasına paralel olarak, İş Kur’a kayıtlı işsiz sayısında, geçen yıla oranla azalma yaşandığına dikkat çeken, CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, İşsiz sayısı bu yıl ocak ayında bir önceki yıla  göre 258 bin kişi azalarak 3 milyon 614 bin kişiye geriledi. İş bulma umudunun azaldığı dönemlerde işsizlerimiz iş aramaktan vazgeçip işgücü dışına çıkıyor.  Bu durumda TÜİK’ in açıkladığı istatistiklerdeki işsiz sayısını azaltıyor.” diye konuştu.
 

''744 bin Kişi Uzun Zamandır İş Bekliyor''
CHP içişleri Komisyonu üyesi Nihat Yeşil, İş–Kur’a kayıtlı işsizlerden  744 bin 691 kişinin   bir yıl ve daha uzun süredir iş beklediğine dikkat çekerek şunları söyledi : 

“En son açıklanan verilere göre 4 milyon 308 bin kişinin (resmi işsiz) olduğu ülkemizde,  geçen yıl ancak    610 bin 287 kişi  işsizlik Sigortası Fonundan ödenek alabilmiştir. Kaynaklarımızın büyük bölümü işsizler yerine, “istihdam teşviki” adıyla iş verenlere aktarılmaktadır.  İşsizlik Sigortası Fonunun toplam varlığı ise 400 milyon lira azalarak 131 milyar 142 milyon liraya geriledi. İşsizlik Sigortası Fonunun  son yıllarda reel olarak azalıyor olması ülkedeki ekonomik tablonun vehametini bir kez daha gözler önüne sermektedir.''

Son Güncelleme: 02.03.2020 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15