CHP'li Yıldırım Kaya: "Kayyumlarla üniversiteyi yönetemezsiniz"

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, AKP'li Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanması için “Üniversiteye atamayla rektör tayin edemezsiniz. Kayyumdan rektör olmaz” yorumunu yaptı.

08 Ocak 2021 Cuma 18:38
CHP'li Yıldırım Kaya: "Kayyumlarla üniversiteyi yönetemezsiniz"

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, AKP'li Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanması için “Üniversiteye atamayla rektör tayin edemezsiniz. Kayyumdan rektör olmaz” yorumunu yaptı.

TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi, CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanmasını değerlendirdi. “Üniversiteye atamayla rektör tayin edemezsiniz” diyen Kaya şunları söyledi:

“Boğaziçi Üniversitesi; öğrencileriyle, öğretim üyeleriyle ve bilime sunduğu katkısıyla dünya üniversiteleri arasında önemli bir yere sahip. Kayyumdan rektör olmaz. Yalancıdan rektör olmaz. Üniversiteye atamayla rektör tayin edemezsiniz. Eğer siz üniversiteyi bilim yuvası olmasını istiyorsanız, üniversitelerin bilim üretme merkezi olmasını istiyorsanız yaptığınız iş asla doğru değil. 

Tek adam rejiminin işte geldiği nokta bu. Buradan Süleyman Soylu’ya İçişleri Bakanı’na bir çağrı yapmak istiyorum. Öğrencileri zapturapt altına alarak, polisin yanlış davranışlarını savunarak siz bakanlık yapamazsınız. Öğrencinin yanında olmayan, üniversitenin yanında olmayan bilimin karşısındaki insanlar demektir. Bırakın üniversiteler özerk olsun. YÖK kapatılmadığı sürece, üniversiteler rektörünü öğretim üyeleriyle, öğrencileriyle seçmediği müddetçe üniversitelerimiz özgür olamaz. Türkiye’nin dört bir yanında üniversite öğrencileri “Kayyum rektör istemiyoruz” diye haykırıyorlar. Biz de diyoruz ki: ‘Üniversiteleri bilim yuvası olmaktan çıkardınız. Kayyumlarlarla üniversiteyi yöneteceğinizi zannediyorsanız yanılıyorsunuz.’ ”

Son Güncelleme: 08.01.2021 18:58
Anahtar Kelimeler:
ChpAKPYıldırım Kaya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15