DEVA Parti'li Yeneroğlu: Deprem İçin Önlem Almayıp, Suçu Allah'a Atıyorlar

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, "Ölüm elbette Allah’ın emridir. Ancak tedbir alıp yaşatmak varken, çürük ve eski binaların altında kalarak vefat eden vatandaşlarımızın arkasından “kader” demek, suçu haşa Allah’a atmaktır" diyerek hükümeti sert eleştirdi. Yeneroğlu, yaşanacak depremler için hükümetin hiçbir önlem almadığını belirterek, "Gerçekçi ve kalıcı tedbirlerin hayata geçirilmediği açıktır" dedi.

03 Kasım 2020 Salı 14:57
DEVA Parti'li Yeneroğlu: Deprem İçin Önlem Almayıp, Suçu Allah'a Atıyorlar

Yeneroğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında hükümete yüklendi. Yeneroğlu, Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek olan İstihdam Paketi için, "Türkiye her geçen gün maalesef kan kaybetmektedir. İşsizlik ve yoksulluk her geçen gün artmaktadır. Tüm bu gerçekler gün gibi ortadayken iktidar bu gerçekleri kabul edip değiştirme yoluna gitmektense göstermelik bir şekilde işsizlik oranını düşürmeye çalışmaktadır. Bırakın refaha kavuşturmayı, zenginleştirmeyi; iktidar, insanımızı yoksulluk seviyesinde dahi tutamamaktadır. İnsanımız her geçen gün daha fazla fakirleşmektedir" yorumunu yaptı.

Yeneroğlu basın açıklamasında şöyle konuştu:

"TEDBİR ALMAYIP, SUÇU ALLAH'A ATIYORLAR: Bugün elbette siyasi çekişmelerin değil yardımlaşma ve dayanışmanın günüdür; fakat şu gerçeği görmek zorundayız, deprem ülkemizin bir gerçeği ve biz bu gerçekle mücadelede gerekli önlemleri almak zorundayız. Depremin sonuçlarını ve etkilerini ancak bu önlemlerle değiştirebilir ve depremin sebep olduğu can kayıplarını önleyebiliriz. DEVA Partisi olarak bölgeye yaptığımız ziyarette gözlemlerimize göre yıkılan binaların ‘yığın' şeklinde yıkılması, tuzla buz olması yaşam ihtimalini çok aza indirmiştir. Yıkılan binaların depremden önce riskli ve tehlikeli binalar olarak tespit edilmesine rağmen gerekli önlemlerin alınmamasının bedelini vatandaşlarımız canlarıyla ödemiştir. Gerçekçi ve kalıcı tedbirlerin hayata geçirilmediği açıktır. Ölüm elbette Allah’ın emridir. Ancak tedbir alıp yaşatmak varken, çürük ve eski binaların altında kalarak vefat eden vatandaşlarımızın arkasından “kader” demek, suçu haşa Allah’a atmaktır. Kaderimiz olan depremdir. Fakat denetimsiz, kaçak, çürük binaların altında can vermek kaderimiz değildir, olmamalıdır.

HER GEÇEN GÜN FAKİRLEŞİYORUZ: İstihdam Paketinin bugün Genel Kurul gündemine gelmesi beklenmektedir. Çalışma hayatı ile vergi alanlarında pek çok düzenleme içeren “torba kanun teklifi” maalesef ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krize merhem olabilecek yeterlilikte değildir. Türkiye her geçen gün maalesef kan kaybetmektedir. İşsizlik ve yoksulluk her geçen gün artmaktadır. Tüm bu gerçekler gün gibi ortadayken iktidar bu gerçekleri kabul edip değiştirme yoluna gitmektense göstermelik bir şekilde işsizlik oranını düşürmeye çalışmaktadır. Bırakın refaha kavuşturmayı, zenginleştirmeyi; iktidar, insanımızı yoksulluk seviyesinde dahi tutamamaktadır. İnsanımız her geçen gün daha fazla fakirleşmektedir.

VATANDAŞINI KORUMAK, DEVLETİN ASLİ GÖREVİDİR: Eylül ayında Van'da işkenceye maruz kalan vatandaşlarımız hakkında daha önce de basın toplantısı gerçekleştirdim, soru önergesi verdim. Ancak korkunç iddialar ve çok güçlü kanıtlar bulunmasına rağmen ne yazık ki halen soru önergelerimize cevap verilmemiş, olay ise açıklığa kavuşturulmamıştır. Vatandaşları korumak devletin asli göreviyken, vatandaşlarımızın işkenceye ve kötü muameleye maruz bırakılmaları asla kabul edilemez. İşkence ve kötü muamele insanlığa karşı işlenen bir suçtur. Hiçbir hukuk devletinde işkenceye hoşgörü ile yaklaşılamaz. Söz konusu olayın derinlemesine soruşturulmasının ve olayın aydınlatılmasının takipçisi olacağımı ve siyasi sorumlulardan da gereğini yapmalarını beklediğimi kamuoyunun bilgisine sunarım."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15