"Dünya salgından kırılıyor ama iktidar, Meclis'in bilgilendirilmesine gerek bile duymuyor!"

TBMM Sağlık Komisyonu'nun acil toplanması yönündeki talepleri komisyon başkanınca reddedilen CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu "koronavirüs salgın dünyayı kasıp kavururken; alınan tedbirler, yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirilmek Meclis'in en temel hakkıdır. Bu hakkın gasp edilmesini kabul etmiyoruz" dedi.

04 Mart 2020 Çarşamba 14:18
"Dünya salgından kırılıyor ama iktidar, Meclis'in bilgilendirilmesine gerek bile duymuyor!"

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi bazı milletvekillerinin, komisyonun acilen toplanarak, yeni tip koronavirüs(Kovid-19) salgını ile ilgili olarak, bakanlıkça yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirilmesi talebi, komisyon başkanı Şenel Yediyıldız tarafından reddedildi.


Toplantı çağrısında imzası bulunan komisyon üyelerinden Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, toplantı talebinin reddedilmesini "iktidarın, Meclis'i etkisizleştirme çabalarının bir tezahürü" olarak niteledi.


Toplantı talebinde bulunan komisyon üyesi diğer milletvekilleriyle birlikte TBMM'de basın toplantısı da gerçekleştiren Hancıoğlu, toplantı talebinin reddine ilişkin ayrıca şu açıklamaları yaptı:


"Koronavirüs salgını dünyayı kasıp kavururken, bakanlığın çalışmaları hakkında bilgi almak Meclis'in en temel hakkıdır. Kamuoyunda bu konuda büyük bir bilgi kirliliği var ve bizlerin, en sağlıklı bilgiyi en yetkili makamlardan alarak, milletimizi doğru bilgilendirilmek gibi temel bir görevimiz var. Fakat bu çağrımız karşısında TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı,' şimdilik bu toplantının yapılmasına gerek yoktur' şeklinde bir cevap vermiştir.
Bu cevap, Meclis'in işlevsizleştirilmesi ve parlamenterlerin görevlerini yapmasını engellemeye yönelik bir tavırdır. Bu cevap, umursamazca bir tavırdır. Benzer tavır İran'da da sergilendi. Bu konuda İran'da yetkili makamlar gerekli önlemleri yeterince almadığından, şimdi bu ülkede büyük bir salgın yaşanıyor.
Türkiye'nin de aynı duruma düşmemesi için gereken önlemlerin alınması, bu çalışmaların Meclis tarafından irdelenmesi çok önemlidir. Bu umursamazlık bir hatadır ve bu hatadan bir an önce dönülmesi gerektiğini düşünüyoruz."

Son Güncelleme: 04.03.2020 15:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15