Erdoğan'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Suriyelileri gönderemeyiz. Süreç öyle bir sıkıntılı hale döndü ki artık onları vatandaş yapıyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriyelileri gönderemeyiz açıklaması yaptı.

18 Mayıs 2023 Perşembe 14:47
Erdoğan'ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Suriyelileri gönderemeyiz. Süreç öyle bir sıkıntılı hale döndü ki artık onları vatandaş yapıyoruz

Soylu, "Suriyeliler bizim kardeşlerimiz, biz onları ölüme gönderemeyiz ama biz güvenli bölgede, onlarla bunu gerçekleştirebilme imkanına sahibiz" çıkışını yaptı. 

Tv100 Özel programında Pınar Işık Ardor ve Cansu Canan Özgen'in sorularını yanıtlayan Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Herkes Avrupa’ya geçmek istiyor ve biz de geçiş güzergâhıyız. Türkiye, dünyada 2016’dan bugüne kadar 486 bin 131 kaçak göçmeni yakalamış ve sınır dışı etmiş. Dünyada hiçbir ülke 6 yıl içerisinde yapamadı bunu. Avrupa’da da bu kadar var, hadi göndersinler. Dünyada en çok takdir edilen politikalarımızdan bir tanesidir bu.

"Suriyeliler bizim kardeşlerimiz, biz onları ölüme gönderemeyiz"

Engelleme faaliyetleri 2 milyon 834 bin 687 kişinin Türkiye’ye girmesini engelledik. Bu yıl sonunda doğu sınırımızı da güney sınırımızı da tamamen kapatmış olacağız. Bin 315 kilometre duvar ve yol planladık, bunu bin 100 kilometresi bitti. Yaklaşık 325’in üzerinde optik kuleler var. Bunlar kilometrelerce öteyi görüyor. Bunlar 3 yıl önce Türkiye'de yoktu. Türkiye bütün bunları yapabilme kabiliyeti olan bir ülke oldu.

O bölgeyi güvenli hale getirmeseydik, orası PKK’nın ve rejimin bölgesi olsaydı oradaki 6 milyon insan ne yapacaktı? Orada 105 bin briket evimiz var ve sürekli artıyor, bunu da vatandaş yardımlarıyla yapıyoruz. 2 milyon İranlı ve Afganlıyı durduruyoruz. Türkiye burada büyük işler gerçekleştirmeye devam ediyor. Türkiye burada kendi adına bir politika uyguluyor ve devam ettiriyor. Türkiye’yi göçmen deposu yapmayız ama Suriyeliler bizim kardeşlerimiz, biz onları ölüme gönderemeyiz ama biz güvenli bölgede, onlarla bunu gerçekleştirebilme imkanına sahibiz.

553 bin 335 Suriyeli kardeşimiz güvenli alanlara geri döndüler. Suriyeli göçmenlerin büyük bir bölümü Halep’ten geliyor. Halep, bizim misakı milli sınırımız, bunlar bizim insanımız. Suriye ve Irak Türkmenlerinin vatandaş yapılmasına Türkiye Cumhuriyeti devlet politikası olarak hep karşı çıktı. Süreç öyle bir sıkıntılı hale döndü ki artık onları vatandaş yapıyoruz. Onlar bizim kardeşimiz.

Son Güncelleme: 18.05.2023 14:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.