Erdoğan'ın Yeni Adli Yıl Konuşması Tahmin Edilebilir Düzeydedir; "Adalet Sarayı Yaptık"

CHP Antalya Milletvekili Zeybek, Adli Yıl Açılış Töreni ve Hizmet Binası açılışı davetiyelerinde katılım durumunun bildirilmesi ve sonrasında da Yargıtay’da görevli üye, savcı ve hâkimlere telefon mesajı ile katılımın zorunlu tutulduğunun bildirilmesi üzerine sert eleştirilerde bulundu.

23 Ağustos 2021 Pazartesi 11:34
Erdoğan'ın Yeni Adli Yıl Konuşması Tahmin Edilebilir Düzeydedir; "Adalet Sarayı Yaptık"

"PARTİLİ CUMHURBAŞKANI’NIN OLDUĞU TÖRENE KATILMAMAK, YARGI BAĞIMSIZLIĞINA İNANAN YARGI MENSUBUNUN HAKKIDIR"

CHP Antalya Milletvekili Zeybek, Adli Yıl Açılış Töreni ve Hizmet Binası açılışı davetiyelerinde katılım durumunun bildirilmesi ve sonrasında da Yargıtay’da görevli üye, savcı ve hâkimlere telefon mesajı ile katılımın zorunlu tutulduğunun bildirilmesi üzerine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı Adli Yıl Açılış töreni ve Yargıtay Hizmet Binası açılışına katılamayacak Yargıtay mensubuna idare tarafından getirilen zorunluluk kabul edilemez. AKP iktidarı döneminde yargı üzerindeki siyasi baskı, şimdilerde şekil değiştirerek idare tarafından yapılmaktadır. Yüksek yargı mensupları hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının her şeyden önemli olduğunu unutmuşlardır. Yargıtay mensuplarının, bir siyasi parti lideri olan partili Cumhurbaşkanın katıldığı törene katılmaması kurumu ve yargıyı rencide etmez bilakis, yargı bağımsızlığına inanan bir yargı mensubunun en doğal hakkıdır.”

"ERDOĞAN’IN YENİ ADLİ YIL KONUŞMASI TAHMİN EDİLEBİLİR DÜZEYDEDİR; ADALET SARAYI YAPTIK."

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmiş dönemdeki Adli Yıl Açılış konuşmalarına da değinen CHP’li Zeybek, Erdoğan’ın yargı mensupları önünde güncel siyaset yaparak, muhalefeti suçlayacağı konuşmasının tahmin edilebilir olduğunu belirtti. CHP Antalya Milletvekili Zeybek açıklamasının devamında şunları belirtti.

 “ Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan, bundan önce Beştepe’de yapılan Adli Yıl açılışlarından en sonunda vazgeçmiş olması sevindiricidir. Ancak önceki açılış törenleri, hâkim-savcı kura törenleri konuşmalarından bildiğimiz Erdoğan, konuşmasının içeriğinde yine aynı tekrarlarda bulunacak, bina yaptıklarından bahsedip, muhalefeti eleştiren bir konuşma yapacaktır. Bu konuşmaları değişmeyen Erdoğan, AKP iktidarları döneminde adil yargılama hakkının engellendiği, yargıya müdahalenin arttığı, yargıya güvenin azaldığı, yargı bağımsızlığının ve tarafsızlığının olmadığı, hukukun hiçe sayıldığından bahsetmeyecektir. AKP iktidarında yargının sorunları çığ gibi büyürken, sadece bina yaparak övünmek, iktidarın hukuka bakışını göstermeye yeterde artar. AKP dönemindeki her yeni adli yıl açılışı aynı zamanda yargının sorunlarının da açılışı olduğunu unutmamak gerekir. Yargı üzerindeki siyasi vesayet kalkmadan herkes için adalet sağlanamayacaktır.”   

Son Güncelleme: 23.08.2021 12:03
Anahtar Kelimeler:
Rafet Zeybek
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15